SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Güvenlik Mühendisi Polis..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Polis Meslek Yüksek Okulu'nda, 2009-2010 eğitim-öğretim yılı düzenlenen törenle başladı.

Polis Meslek Yüksek Okulu'nda düzenlenen törene Vali Ulvi Saran, 2. Ordu Kurmay başkanı Tümgeneral Hasan Fehmi Canan, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 2. Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Kurmay Albay Necdet Tuna, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ceyhun Ceylan, Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Süleyman Kavak, Bölge İdare Başkanı Yıldırım Kılıçkıran, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Baro Başkanı Selahattin Sarıoğlu, Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Recep Özmen, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, İl
Jandarma Komutanı Albay Namık Boran, AKP İl Başkanı Mustafa Şahin, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ilçe ve belde belediye başkanları ile kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende Malatya Polis Meslek Yüksekokulu'nun tanıtım filmi izlendi.

Açılış konuşmasını yapan Malatya Polis MYO Müdürü Recep Özmen, son kez bir açılış törenine katıldığını ve gelecek Mayıs ayında yaş haddinden emekliye ayrılacağını aktararak, "Teori ve uygulamanın yer aldığı eğitim sistemimizde; bilim boyutu suçu tanımlarken, sanat boyutu ise suç ve suçlunun ortaya çıkarılmasını sağlamaktadır. Bu anlayıştan hareketle günümüz polisinin hukukçuluktan öteye, bir sosyolog gibi davranma, toplum liderliği rolünü üstlenme ve toplumun desteğini alıp, güvenlik mühendisliği
konumuna yükselme zamanı geldi" dedi.

Vali Ulvi Saran ise, bireysel ve toplumsal açıdan güvenlik olgusunu önemli olduğunu belirterek, güvenlik olgusunun temel ihtiyaçlar kadar hissedildiğini ifade etti. Vali Saran, güvenlik hizmetinin devletin verdiği bir kamu görevi olduğunu ve hizmetin tekel niteliğinde olması nedeniyle güvenlik hizmetinin yerine getirilirken daha hassas ve dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

Fiziksel gücün güvenlik hizmetinin yerine getirilmesinde kullanılacak araçlardan sadece birisi olduğunu belirten Vali Saran, güvenlik hizmetinde fiziksel güç yerine akıl ve bilimin kullanılmasının daha doğru bir strateji olduğuna işaret etti. Güvenlik hizmeti bekleyen vatandaşın daha şeffaf hizmet görmek istediğini belirten Vali Saran, güvenlik hizmeti sunarken son derece dikkatli ve duyarlı olunması gerektiğini kaydetti.

Eğitim yılı açılışı nedeniyle Prof. Dr. Mehmet Tikici tarafından "Göreve bağlılık ve görevi sevmek" konulu ders verildi. Prof. Dr. Tikici, görev sevgisinin 3 göstergesi olduğunu belirterek, bunların olumlu bakış açısı, mazeret bulmama ve çalışmak olduğunu söyledi.

Törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, içişleri bakanı Beşir Atalay'da kutlama mesajı gönderdiler.

Tören, yapılan konuşmaların ardından sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız