SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Güvenlik Ortadan Kalkmıştır"

A- A+ PAYLAŞ
 
Yeni uygulama ile plakalara sadece oda mührünün vurulmasının suistimal edilebileceğini belirten  Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, plakalara mutlaka emniyet mührünün de vurulması gerektiğini savundu. 
 
"GELİŞİ GÜZEL YAPILIYOR"
 
Şevket Keskin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada,  "2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu ve buna bağlı olarak çıkarılan Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 53.maddesinde tescil plakalarının niteliklerine ve ölçülerine ait esaslar bölümünde belirtildiği gibi plaka üzerinde bulunması gereken rakam ve harf guruplarından dört (4) rakamının kapalı dört şeklinde olması gerekirken hiçbir ilimizde buna uyulmamakta ve plakalar üzerinde bulunan dört rakamı (4) açık dört olarak basıldığı gibi harf kalınlıklarında da standart dışı ve gelişi güzel plakalar basılmakta ve dağıtılmaktadır. Bu konudaki uygulamaya bir sınırlandırma getirilerek, 4 rakamının plakalara nasıl basılacağı ve plakadaki rakam ve harf kalınlıklarının standartlar ölçüsünde yapılması konusu yeniden ele alınarak, tek uygulama yapılmalıdır" dedi.
 
"GÜVENLİK ORTADAN KALKMIŞTIR"
 
Plakalarda Emniyetin mührünün aranması zorunluluğunun kaldırıldığını ifade eden Keskin, "Yapılan bu değişiklik ile plakalarda güvenlik sistemi ortadan kalkmıştır. Plakaların çift mühürlü olduğu dönemde bile üzerinde hiçbir mührü bulunmayan değişik kalıp ve şekillerde basılmış plakalar yer almakta ve basında yan yana resimleri çekilmiş aynı rakam ve harf gurubundan plakalar yer almıştır. Bu konu istismara oldukça açıktır. Bugün bile ciddi bir denetim yapılsa piyasada yüzlerce aynı plakadan araç olduğu görülecektir. Eski uygulamanın devam etmesi gerekir. Sadece meslek odaları tarafından plakaların mühürlenmesi uygulaması devam ederse artık hiç kimse plakasına mühür vurdurmayacağından mühürsüz plakaların çoğalacağı ve sahte plakaların artacağı aşikardır. Bu da, her araçta 3-4 tane plaka bulunmasına sebebiyet vereceğinden kötü niyetli insanlar tarafından her türlü olayda kullanılmasına zemin hazırlayacaktır. Bilindiği gibi, plaka bir aracın TC numarası yerine geçmektedir.  Bu durum  araç sahipleri için ne kadar  önemli ise genel güvenlik ve asayiş içinde o kadar önemlidir. Bir araçta birden fazla plaka olması illerimizde ve ülkemizde istenmeyen eylemlerde bu plakaların rahatlıkla kullanılmasına sebep olur. Araçlarda tek plakaya zemin hazırlamak için sistemin eski uygulamaya dönüştürülmesi gerektiği kanaatindeyiz. Standartlara uyulmayan plakaların etkin bir şekilde denetlenerek uygun olmayanların toplanıp standartlara uygun hale getirilmesi, yetkisiz plaka basanların tespit edilip sorumlularının cezalandırılması ve tescil plakaları üzerinde işlemi yapan tescil kuruluşu ile basım işlemini gerçekleştiren kuruluşun mühürlerinin bulunması zorunluluğunun yeniden getirilmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı. 
 
"ODALAR SORUMLU TUTULACAK"
 
Olumsuzluklar halinde, bunun Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu ile Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odalarına yükleneceğinin kuşkusunu taşıdıklarını ifade eden Keskin,  "Ülkemizde aynı rakam ve harf gurubundan birden fazla plakaların bulunması ve bu plakaların takılı olduğu araçlar ile arzu edilmeyen eylemlerin gerçekleştirilmesi ve sahte plakaların çoğalmasındaki sorumluluğun Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu ile Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odalarına yükleneceğinin kuşkusunu taşımaktayız. Uygulama mevcut haliyle yani tek mühürle devam ettiği müddetçe ortaya çıkacak her türlü yanlıştan basım işlemini gerçekleştiren Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odalarının hiçbir hatasının olmayacağının ve yapılan yönetmelik değişikliğinin Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu ile Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odalarına karşı hazırlanmış bir plan olduğu düşüncesindeyiz. Yarın bu tür olaylarda Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu ile Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odalarının plaka basım işini beceremediği fikri ortaya atılacak ve uygulamaya geçildiği günden beri sahte plakaların çoğaldığı şeklinde tespit ve raporlar açıklanacak ve bu şekilde plakaların basım işlerinin özelleştirilmesine, özel şirketlere devredilmesine zemin hazırlanacaktır" diye konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız