SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Güvenmeyin, O İş Yaş!.'

A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi (SP) Malatya Belediye Başkan adayı Mehmet Yaşar Çerçi, parti olarak yemin metni hazırladıklarını, ahlaksız siyasete izin vermeyeceklerini söyledi.

Çerçi'nin çalışmalarına ilişkin şu bülten yayınlandı:

"Malatya Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Yaşar Çerçi, Belediye Meclis ve İl Genel Meclisi adaylarıyla bir toplantı yaptı.

Saadet Partisinin kapısının halka her zaman açık olduğunu, encümen adaylarını Malatya’nın her semtinden özenle seçtiklerini belirterek, “ Bir belediye Başkan adayının ilk icraatı belediye meclisinde ve İl Genel Meclisinde birlikte çalışacağı arkadaşlarını belirlemesidir. Biz yukarıdan ve aşağıdan emir almadan hür irademizle çalışma arkadaşlarımızı belirledik” dedi.

Siyasetin yozlaştığı, ahbap çavuş ilişkilerinin ayyuka çıktığı günümüzde, dün başkan adayı olanların bugün içeriğini bilmediğimiz pazarlıklar sonucu İl Genel meclisine girdiğini görüyoruz. Saadet Partisi olarak ahlaksız siyasete izin vermeyeceğiz. Yemin metni hazırlıyoruz. Malatya’da sanal Belediye Başkan uygulaması başlatanlara en güzel cevabı sandıkta vereceğiz. Seçimlerden hemen sonra tüm arkadaşlarımızla yemin metni hazırlayacaklarını ve üyelerin yemin ederek göreve başlayacaklarını söyledi.

Çerçi şunları söyledi; “İnşallah 29 Mart’ta seçimden sonra büyük çoğunluklu olaraktan seçilecekler ve inanıyoruz ki, inşallah biz 29 Mart seçimlerinde meclisin 3/2’sinde yer alacağız. Şu anki anketlerin tamamı onu söylüyor. Ve son anketlerde bu tabloyu korumak istiyoruz. Artık belediyeyi girdikten sonra bütün şehrin belediye başkanı bütün şehrin meclisi olacağız. O konuda kararlıyız. Hiç kimseyi dışlanmayacağız, herkese eşit mesafeden bırakacağız, herkesi kucaklayacağız.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Milletvekilleri seçildikten sonra ne yapıyorlar. Yeminle başlıyorlar. Bizde ilk defa belediyemize Malatya Belediyesine böyle bir ilk getireceğiz. Saadet Partisi Grubu olarak bir yemin metni hazırlayacağız ve o yemin metnini hepiniz beraberce halkımızın huzurunda yemini yaparak görevlerimize başlayacağız. Diğer partiden gelen arkadaşlarımızda arzu edelerse aynı yemini onlarda yapabilirler. Ama biz Saadet Partisi Grubu olarak böyle bir yeminle başlayacağız ve yeminimize de başladığımız dakikalarda görevi bırakacağımız son dakika da o yemine sadık kalacağız.”

Saadet Partisi Malatya Belediye Başkan Adayı Mehmet Yaşar Çerçi, seçim çalışmaları kapsamında, Hasanbey Mahallesinde bulunan seçim bürosunun açılışını ve Özalper Mahallesi’nde düzenlenen mahalle toplantısına katıldı…

Seçim bürosunun açılışında konuşan Başkan adayı Çerçi, şunları söyledi; “Malatya’mızın bütün sorunları, meselelerini halledecek kaynakları var, fırsatları var, önemli olan bütün bunları harekete geçirebilmek. Bunları dürüstlü yönetmektir, bunları yönetirken kararlı olmak, dürüst olmak ve katılımcı olmaktır. Malatya’mızın bütün beyinlerini, bütün ortak akıl dediğimiz hepsini yönetim içine dahil etmektir. Bütün bunlar yapıldığı takdirde, insanlarımızla iletişimi düzgün kurduğumuzda hiç aşamayacağımız bir şey yoktur. Malatya tekrar hak ettiği yere hem fiziki olarak, hem kültürel olarak, hem sosyal olarak, hem de spor alanının hepsinde zirveye oynayalım tekrar inşallah.’

Çerçi,beraberindeki bir grup partiliyle birlikte Özalper Mahallesi sakinleriyle buluştu.

Saadet Partisi İl Müfettişi Mustafa Özhüsrev kısa bir konuşma yaparak, “İnsanımıza hem bizi, hem kendimizi, hem partimizi hem de adayımızı tanıtmaya devam edeceğiz’ dedi.

Başkan Adayı Çerçi ise, Ak Parti’ye yüklenerek, “Rakip parti iktidar partisinin adayıyla yarışıyoruz. O arkadaşımızda şimdilerde 25’lerde. 25-30’lerde seyrediyor. Ve dolayısıyla bu açığı kapatmak için de, proje anlatmaktan vazgeçiyorlar. Geçmişte yaptığı çalışmaları ortaya koymaktan vazgeçiyorlar. Peki ne yapıyorlar, şunu yapıyorlar. Eğer bizim adayımızı seçmezseniz, Malatya Belediyesine gelecek olan para azalabilir. Mümkün mü böyle bir şey! Kanunu esasında kendileri biliyorlar. Belediyelerin kaynakları bütçeleri, genel idareden gelen payları sabittir. Artırılamaz, eksiltilemez. Siz Malatya halkının bunları bilmediğini mi zannediyorsunuz. Dolayısıyla bunlar olmaz. Diyorlar ki, evet belki adaylar olaraktan şu anda tartı da bir düşük kaldı ve halkımız olağanüstü bir meyil etti eski başkan Çerçi başkana meyil etti.

O anda bizim işte arkamızda güvendiğimiz bir arkamız var. Nedir yarın işte Tayyip bey gelecek. Tayyip başbakanımız gelecekler biz ve o geldiği zaman, o bir konuştuğu zaman bütün o halkın tamamı dönecek bize. Böyle bir ümitleri var. Son çareleri nitekim parti içerisinde, hem yöneticilerin konuşmaları bize geliyor ve biz onlara diyoruz ki, böyle bir şeye hiç heveslenmeyin. Böyle şeye güvenmeyin bu yaş iş’ diye konuştu."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız