SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Güvercin Peşindeki Hayatlar

0
Güncellendi - 2018-11-14 01:13:18
Güvercin Peşindeki Hayatlar
A- A+ PAYLAŞ

8. MUFF'nin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması filmlerinden ‘Güvercin Hırsızları’nın festivaldeki ilk gösterimi MalatyaPark Avşar Sinemaları’nda gerçekleştirildi. Gösterimin ardından filmin yönetmeni Osman Nail Doğan, kurgucusu Naim Kanat ve yapımcıları Sinan Sertel ile Turgay Şahin’in katılımıyla bir söyleşi gerçekleştirildi.

Yönetmen Osman Nail Doğan’ın ilk uzun metrajı olan ‘Güvercin Hırsızları’, kendini güvercinciliğe adamış 16 yaşındaki Mahmut’un 8 yaşındaki İsmail’le kurduğu ilişkiye ve onların yaşadıklarına odaklanıyor. ‘Güvercin Hırsızları’ dünya prömiyerini Saraybosna Film Festivali’nde yapmış, ardından Adana Film Festivali’nde gösterilmişti. Film Adana’da En İyi Kurgu ödülünü kazanmıştı.

Çekimleri yönetmen Osman Nail Doğan’ın memleketi Yozgat, Sorgun’da gerçekleştirilen film, Doğan’ın kendi yaşamından birçok detay barındırıyor. Yönetmen, kendi kardeşinin de uzun süredir güvercin beslediğinden ve çekimler esnasında ondan çok yardım aldıklarından söz ediyor.

Genelde doğal mekânlar ve amatör oyuncular kullandıklarını ifade eden Osman Nail Doğan, bunun sebebinin oradaki hayata müdahale etmeden belgeselvari bir hava yaratma amacı olduğunu dile getirdi.

Daha önce belgesel çalışmaları yaptığını ancak bu filmle birlikte hayatında ilk defa set gördüğünden bahseden Osman Nail Doğan, çekimler sırasında sıkıcı durumlar yaşansa da genel olarak rahat olduğundan söz etti.

Doğan, filmde sıklıkla kullanılan ev metaforu hakkında ise ev, hane inşaatı temasının kendi hayatından bir figür olduğunu ve filmde de iki karakteri birbirine bağlayan bir metafor olarak kullandığından bahsetti.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız