SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Güya Arkeoloji Paneli Ama!.

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:00:49
Güya Arkeoloji Paneli Ama!.
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Kaymakamlığı ve belediyesi tarafından düzenlenen Kervansaray Buluşmaları’nın 5.si 22 – 23 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Program kapsamında yapılacak “Arkeoloji Kazıları” başlıklı panelde konuşacak 3 konuşmacının akademik anlamda arkeoloji ile direkt ilgisinin bulunmaması dikkat çekiyor. 

“Melita’dan Battalgazi’ye Tarih – Arkeoloji – Kültür – Sanat Günleri” alt başlığı ile düzenlenen Kervansaray Buluşmaları etkinlik programının ilk gününde sema, semah, halk oyunları gösterisi, Füreya Koral anısına “Kuş Evleri” seramik sergisi, karma fotoğraf sergisi, seramik çalıştayı ve sanatçı standlarının açılışı yapılacak.

Kervansaray Buluşmaları’nın 1. gün etkinlik programı kapsamında sanat tarihçisi Prof. Dr. Adnan Turani “Kültür-Sanat” konulu bir konferans verecek. 

Tarihçi ve Resim Öğretmeninden Arkeolojik Kazı Paneli 

Etkinlik programında Aslantepe Kazısı Başkanı Prof. Dr. Marcella Frangipane tarafından yönetileceği açıklanan “Arkeolojik Kazı Çalışmaları” başlıklı panelin iki konuşmacısının arkeoloji bilim dalı ile ilgisinin olmaması dikkat çekiyor. Panelin konuşmacılarından Prof. Dr. Mehmet Karagöz İnönü Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi.  Arkeoloji alanında uluslar arası üne sahip İtalya La Sapienza üniversitesi öğretim üyesi Marcella Frangipane tarafından modere edilecek panelin bir başka konuşmacısı ise asıl mesleği resim öğretmenliği olduğu belirtilen Levent İskenderoğlu. Panelin 3. konuşmacısı da Levent İskenderoğlu ile birlikte  sanat tarihçisi Doç. Dr. İsmail Aytaç.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız