SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Güzel Bir Fotoğraf ve Birinci..

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:58:34
Güzel Bir Fotoğraf ve Birinci..
A- A+ PAYLAŞ

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi ile Denizbank’ın işbirliğinde bu yıl 5. kez düzenlenen ‘Ulusal Tarım ve İnsan Fotoğraf Yarışması’na  Malatya’dan katılan amatör fotoğraf sanatçısı ve kayısı çiftçisi Mahmut Orhan Alkaya, ‘Çiftçi ve Üretici’ kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü. 5 ayrı fotoğrafla yarışmaya katılan Alkaya’nın iki çalışması da sergiye değer bulundu. Yarışmaya 4. kez katılan Alkaya, bugüne kadar iki kez birincilik iki kez de ikincilik ödülü elde etti. 

Toprağın ve tarımın önemi konusunda toplumsal ve bireysel duyarlılığı artırmak amacıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Denizbank işbirliğiyle, düzenlenen 5. Ulusal Tarım ve İnsan Fotoğraf Yarışması'nda ödüller, 12 Aralık’ta İstanbul’da Deniz Akademi’de düzenlenen bir törenle sahiplerini buldu. 

Tarım ve hayvancılık ana başlığı altında toprak, su, gıda ve gıda ürünlerinin korunmasının yanı sıra köy ve köy yaşamı konularının işlendiği 6 ayrı kategoride düzenlenen yarışmanın ödül töreninde ‘Çiftçi ve Üretici’ kategorisinde birinci olan Malatyalı sanatçı Orhan Alkaya’nın yanı sıra 769 yarışmacı arasında dereceye giren 14 kişiye toplam 20 bin TL tutarında ödül verildi.

Jüri üyeliğini Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanı Halil İbrahim Gül, Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş ile oyuncu ve sunucu Beyazıt Öztürk'ün yaptığı yarışmada, dereceye giren isimler ve kategorileri şöyle: 

"Genel" kategorisinde Alaatin Kandaoğlu ile Seyit Konyalı, "Toprak" kategorisinde Aynur Yıldırım ile Enver Pekşen, "Çiftçi ve Üretici" kategorisinde Mahmut Orhan Alkaya ile Sadi Altun, "Öğrenci" kategorisinde Fatih Karaoğlu ile Fırat Kıztanrı, "Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı çalışanı" kategorisinde Alaettin Çetin ve Semiha Turan, "Denizbank çalışanı" kategorisinde ise Şerife Cengiz.

4 yıldır dereceye giriyor

Merkeze bağlı Alişar Köyü’nde kayısı üreticiliği yapan ve aynı zamanda fotoğraf tutkunu olan Malatyalı Sanatçı Orhan Alkaya, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 5 yıldır düzenlenen ‘Tarım ve İnsan’ konulu fotoğraf yarışmasına 4. kez katıldı. Alkaya, bu yarışmalarda iki kez birincilik iki kez de ikincilik ödülü alırken, yarışmaya katıldığı eserler de sergiye değer bulundu.

‘Güneşin Altın Yumurtası’ adlı sergi açmıştı

“Kayısı sadece Malatya’nın çok değerli, dünyaca ünlü tarımsal ürünü, sağlık açısından sayısız faydaları olan lezzetli bir meyvesi değil aynı zamanda emek ve alın teridir’ diyen Alkaya, geçtiğimiz yıl Malatyapark AVM’de kayısıdaki insan emeğini yansıtan ‘Güneşin Altın Yumurtası’ adı altında bir sergi açmıştı. Sergide, kayısının tohumdan sofraya gelinceye kadarki üretim aşamalarını da içeren 20’nin üzerinde fotoğrafı yer almıştı.

HABER: Güler HAZAR, yenimalatya.com.tr

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız