SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Güzel Bir Kaynağımız Daha Oldu"

0
Güncellendi - 2018-07-15 06:29:38
A- A+ PAYLAŞ

MASKİ Genel Müdürü Ertan Mumcu, Genel Müdür Yardımcıları ve Daire Başkanları, Doğanyol Belediye Başkanı Recep Gülbey’i ziyaret ederek, ilçede gerçekleştirilen ve planlanan yatırımlar hakkında bilgi alışverişinde bulundular.

Doğanyol Belediye Başkanı Recep Gülbey, “Biz sayın genel müdürümüze yeni görevinde başarılar diliyoruz. Bugün bizi ziyaret ettiler kendilerine teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi.

MASKİ Genel Müdürü Ertan Mumcu da “MASKİ Genel Müdürlüğü olarak 2014 yılından bu yana Doğanyol’a içmesuyu ve kanalizasyon, şebeke, kuyu ve depo anlamında Doğanyol da yararlandı. Şuana kadar yaklaşık 86 bin metre içmesuyu ve kanalizasyon imalatımız oldu. Parasal karşılığı da yaklaşık 6 milyon 300 bin TL. Bu yılın başlarında ve geçen yılın sonlarında Doğanyol merkezde içmesuyu ve kanalizasyon çalışmasını Allah’a şükür bitirdik. Burada toplamda 45 bin metre uzunluğunda, 4 milyon 500 bin TL değerinde bir çalışma gerçekleştirdik. İnşallah bu çabalarımız, bu yatırımlarımız Doğanyol’umuza uzun süre hizmet edecek. 16 mahalleden oluşuyor ilçemiz ve 90 kilometre uzaklıkta. Doğanyol tabi kışın nüfus ortalaması düşük olsa da yazın özellikle İstanbul’dan misafirler artıyor. Tabi su artık günümüzde yavaş yavaş bolluğuna aldanmayıp, ne kadar önemli, ne kadar stratejik bir ürün olduğuyla alakalı da bilincimiz yavaş yavaş artıyor. Malatya il genelinde, ilçe merkezlerimizde Allah’a hamdolsun sorunlarımız çok az. Fakat özellikle kırsalda su paylaşımlarında, tarımsal sulamada bilinçsizce yapılan ve su tasarrufundan çok çok uzakta olan klasik anlayışlarla işimiz çok daha zorlaşıyor. Bu açıdan suyun değerini kıymetini hepimiz biliyoruz ama Malatya bir meyve şehri, bir tarım şehri. Doğanyol’da da özellikle kayısı anlamında bir ekonomi söz konusu. Biz de bu tarımsal sulamanın içmesuyuna gerçekten negatif bir etkisi oluyor. Birkaç ay önce yine Doğanyol ilçe merkezimizi besleyen, ana kaynağımıza hemen yakın bir yerde, onun da müjdesini başkanımıza vermiştik. 7 litre saniyelik bir güzel bir kaynağımız daha oldu” diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • ismail güneş (5 yıl önce)
    bu yolda devam edin ilk seçimde su faturalarının hesabını soracağız size.
    0
    0
    Yanıtla
  • Orhan arslan (5 yıl önce)
    Ertan reis le bereketli gidiyor yolun açık olaun
    0
    0
    Yanıtla