SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Güzel Bir Meydan Olacak"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:38:20
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Turgut Temelli Alt Kavşağı ile Adliye Kavşağı arasında yapılan altgeçit yolu üzerinde devam eden meydan ve çevre düzenleme çalışmalarını yerinde inceledi.

Meydan ve Çevre Düzenleme Projesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Çakır, meydanların kentler için önemli mekanlar olduğunu belirterek; yerli, yabancı bütün konukların bu mekanlarda vakit geçirdiğini, amaçlarının Malatya’ya modern bir meydan kazandırmak olduğunu söyledi.

Projenin kullanış bakımında çok özellikli olduğunu vurgulayan Başkan Çakır, “Adliye ve Maliye önünde bulunan yaklaşık 5 bin metrekarelik alan çevre yoluna göre daha düşük kotta bulunmasından dolayı, bu alanı çevre yoluna kazandırmak ve bu bölgedeki otopark sıkıntısını gidermek amacıyla dolgu yapılması yerine 5 bin metrekarelik kapalı otopark yaptık ve içerisini boyadık. Otoparkın üzerinde çevre düzenlemesi yaparak otobüs duraklarının bu bölgede konumlandırılmasını tasarladık. Şuan otoparkın üzerinde bu duraklara ait hareket amirliği binasını yapıyoruz. Hareket amirliği binası 2 katlı bir bina, alt katına bay- bayan lavaboları yaptık. Üst katını da hareket amirliği olarak projelendirdik. Binanın yan tarafına yayalar için merdiven, engelli vatandaşlarımız için ise asansör yapıyoruz” dedi.

Akpınar, Şire Pazarı ve Bakarcılar Çarşısı’ndaki düzenlemeler ile çevre yolu araç altgeçitlerinin üzerindeki düzenleme çalışmalarının bir bütün olarak yürütüldüğünü belirten Başkan Çakır, “Kapatılan altgeçitlerinin üzerinde 7 dönümlük bir meydan oluşturduk. Bu 7 dönümlük alanda çağdaş yaşama uygun düzenlemeler yapıyoruz. Kent Meydanı haline gelecek alan içerisinde kafeteryalar, oturma grupları ve sergi yerleri olacak. Çalışmalar bittiğinde Malatya merkezde nezih ve güzel bir meydan daha olacak” açıklamasını yaptı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız