SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Güzel Bir Organizasyonla Yaptık"

0
Güncellendi - 2016-08-31 04:36:15
A- A+ PAYLAŞ

Satranç Malatya İ Temsilcisi Cemal Gürsel Toy, 4. Uluslararası Altın Kayısı Satranç Turnuvası'nın yoğun bir katılımla sorunsuz bir şekilde gerçekleştirildiğini söyledi.

Toy, Türkiye Satranç Federasyonu ve Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün organizasyonunda düzenlenen turnuvaya, 13 ülkeden 44, Türkiye genelinden de 37 ilden toplamda 460 sporcunun katıldığını ifade etti.

Toy, Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen turnuvaya 8 görme engelli satranç sporcunun katıldığını anımsatarak, “Turnuvamız renkli görüntülere sahne oldu. Uluslararası turnuva A Kategorisi 1700 ELO/UKD ve üzeri, B Kategorisi 1699 ELO/UKD ve altı, C Kategorisi 10-11-12 yaş ve D Kategorisi 7-8-9 yaş olmak üzere dört kategoride oynanan turnuvaya ünlü satranççılar da katıldı. Bu yılda turnuvamızı güzel bir organizasyonla yaptık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Turnuva kapsamında sporcuların aileleriyle birlikte tarihi mekanları da gezdiklerini anımsatan Toy, turnuvanın Malatya’nın tanıtımı açısından önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.

Toy, yabancı sporcuların özellikle Nemrut’a hayran kaldıklarını anlatarak, “Sporcularımız ve aileleriyle birlikte Nemrut’u ziyaret ettik. Sporcularımız Nemrut’ta satranç oynayarak, bol bol fotoğraf çektirdi. Turnuva, Malatya’mızın tanıtımında da önemli bir yere sahip oldu.” diye konuştu.

Toy, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Turan’a, 4. Uluslararası Altın Kayısı Satranç Turnuvası'na katkılarından dolayı Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay tarafından gönderilen teşekkür belgesini takdim ettiğini belirterek, ziyarette 2017 yılında beşincisinin yapılması planlan turnuvaya katılacak yeniliklerle ilgili değerlendirmelerde bulunduklarını belirtti.

Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız