SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Güzel Bir Projeyi Başlatmış"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:01:51
A- A+ PAYLAŞ

Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Kale Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu'nu ziyaret etti.  Ziyarette Milletvekili Çalık’a partili yöneticiler, Kale Belediye Başkanı Hacı Bayram Gökhan ve Kale İlçe Başkanı Kazım Çiçek eşlik etti.

Ziyarette konuşan Milletvekili Çalık, "Kale Kaymakamımız daha önce Pütürge ilçesinde görev yapıyordu ve Pütürge’de çok başarılı hizmetlere imza attı. Şu an ise Malatya’nın gelişmeye açık ilçesi Kale ilçemizde göreve başladı. Kale çok önemli bir turizm beldesi haline gelecek, eğitim ve kültür yuvası haline gelecek. Burada meslek yüksekokulunun yapılmasından konuk evinini yapılmasına kadar, yollarımızın yapılmasından KÖYDES projelerinin gerçekleşmesine kadar çok önemli hizmetlere imza attık. Kaymakamımızın özellikle Kale ilçemiz ile yapmış olduğu çok önemli çalışmaları var ve bütün kaymakamlarımızdan arzumuz da budur. Her ilçenin kendine yönelik yapacağı projeler var. İş edindirme projeleri İş-Kur aracılığı ile yapacağı projeler ile beraber Avrupa Birliği projeleri, SODES kapsamındaki projeler ilçenin gelişmesine katkıda bulunabilir. Bununla ilgili olarak kaymakamlık makamında Araştırma ve Geliştirme Birimi (AR-GE) birimini kurmuş. Tüm dünyanın en çok önem verdiği AR-GE bizim kurumlarımız tarafından maalesef kullanılmıyor. Kale ilçesinde AR-GE biriminin olması ve projelerin üretiliyor olması takdire şayandır. AR-GE kapsamında özellikle kadınlarımıza meslek edindirmek üzere gümüş kazazi denen ürünü yapacak el emeği göz nuru, kadınlarımızın meslek edinmesine dönük çok güzel bir projeyi başlatmış. Bu proje çerçevesinde ise hem Mardin’den hem de Trabzon’dan hocalarımızı getirtip Kale ilçemizdeki hanımlara bu mesleği öğretti" ifadelerini kullandı.

Kale Kaymakamlığı'nın başlatmış olduğu bir başka projeyi de anlatan Çalık, "Biz mecliste bu yıl çok önemli bir proje çıkardık. Ailenin korunmasına dair yasa bu dönem tasarı halinde meclise getirdiğimiz bir yasaydı. Özellikle kadının aile içi şiddetin önüne geçilmesi için çıkarılan bu yasayı yerelde canlandırmak ve o yasayı vatandaşlara kurumlarımız anlatmalı. Gezdiğim ilçeler içerisinde ilk kez bu proje ile karşılaşıyorum. Mona Lisa dayak yemiş ve yara bandı ile morarmış gözü ile projeyi anlatıyor. Mona Lisa bile dayak yemiş ve burada kadına şiddete hayır demiş. ‘Sev ki büyüyesin’ projesi ile de eğitim faaliyetleri yapacaklarını söylediler. Bu çalışmalarından dolayı Kaymakamımızı kutluyorum" dedi.

Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu ise, "Görevimizin gerektirdiği ne ise biz bunları yapmaya çalışıyoruz. Ben ve arkadaşlarım kırsalda yaşayan kadınların, çocukların, yetişkinlerin eğitilmesi ve daha güzel bir ilçede yaşaması için elimizden gelen ne ise onu yapacağız" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız