SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Güzel Bir Tesis Oluyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:15:31
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Arena Stadı'nın inşaatında yüzde 50 oranında yol alındığı bildirildi. 

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Türkiye'ye, Avrupa ve UEFA standartlarında statlar kazandırmak amacıyla başlattığı proje kapsamında TOKİ tarafından Malatya İnönü Üniversitesi karşısında yapılan Malatya Arena Stadı'nda çalışmalar hız kazandı. İlk etapta stadın zemininde yaşanan sıkıntı nedeniyle gecikmeli başlayan inşaat çalışmalarında yüzde 50 oranında tamamlandı.

Yüklenici firma İlsan İnşaat tarafından yapılan Malatya Arena Stadı 25 bin seyirci kapasiteli. 59 milyon 838 bin TL sözleşme bedeliyle yaptırılan Malatya Arena Stadı, 136 bin 585 metrekarelik bir alanı kapsıyor.

BİN 435 ADET FORE KAZIK KULLANILDI

Malatya Arena Stadı'nda yapılan çalışmalarda zeminle ilgili sıkıntılar yaşanmış ve çalışmalar yaklaşık bir ay durdurulmuştu. Zemin etütlerinde bazı bölgelerin çürük olması nedeniyle zemin için özel bir çalışma yapılmıştı. Yüklenici firma, zemini sağlamlaştırma çalışmaları kapsamında, bin 435 adet fore kazık kullandı. Öte yandan zemin için 20 bin 263 metreküp beton ve bin 323 ton demir kullanıldığı kaydedildi. Zeminde yaşanan sıkıntı nedeniyle 700 günde yapımı tamamlanması beklenen stadın 240 gün gecikmeli olarak teslim edileceği öğrenildi. Malatya Arena Stadı'nın 2015 yılı Temmuz ayında hizmete girmesi planlanıyor.

ALTTAN ISITMA SİSTEMİ OLACAK

Türkiye'nin en modern statlarından birisi olacak olan Malatya Arena Stadı'nın üst kısmı kayısı şeklinde yapılacak. Malatya'nın en büyük ekonomik geliri olan kayısının rengiyle donatılacak olan stat, 26 locadan oluşacak. Çelik konstrüksiyon takma işlemlerinin devam ettiği statta, zemin için özel bir çalışma yapılacak. Zeminde alttan ısıtma sisteminin kullanılacağı ve yoğun bir kar yağışında zeminin asla buz tutmayacağı kaydedildi. Ayrıca drenaj sistemiyle, yağış esnasında sular stadın dışına boşaltılacak. Öte yandan sırf Malatya Arena Stadı projesine özel olarak arıtma tesisinin yapılacağı da ifade edildi.

MAĞAZA VE ÖZEL MEKANLAR OLACAK

Malatya Arena Stadı sadece sportif değil, sosyal donatılarıyla da Malatya ve bölgenin cazibe merkezi olmaya hazırlanıyor.

Bütün ince detayların düşünüldüğü statta engelliler ve basın mensupları için özel yerler olacak. Özellikle engelli vatandaşların rahatça maça gelmeleri ve müsabakaları engelsiz bir şekilde seyredebilmeleri için özel bir proje üretildi. Asansörle stada çıkacak olan engelli vatandaşlar, kendileri için yapılacak olan özel tribünde karşılamayı engelsiz izleyebilecek.

Öte yandan müsabakaları takip eden basın mensupları da proje kapsamında unutulmadı. Sahanın her yerini rahatça görebilecek olan basın tribününün yer aldığı proje kapsamında, özel yayın odası da bulunacak. Mağazalarında yer aldığı proje kapsamında, alış veriş yapmak ve maç izlemek isteyen vatandaşlar, sosyal alanlardan da en iyi şekilde faydalanabilecek.

"GÜZEL BİR TESİS OLUYOR"

Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı, stat inşaatının yüzde 50 oranında tamamlandığını söyledi.

Çelik konstrüksiyon takma işlemlerinin bitmek üzere olduğunu dile getiren Fındıklı, "Stadın iç kısmındaki soyunma odaları, lavabolar, seyirci lavaboları, VIP salonlarının ince işleri de stat yapım çalışmalarıyla birlikte yürüyor. Bir yandan betonarme işler devam ederken diğer yandan da ince işler yapılıyor. Malatya ve Türkiye için güzel bir tesis gelecek yıl hayata geçecek" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız