SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Güzel Bir Yatırım Oldu"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:53:08
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Megsaş Ekmek Fabrikası Modernizasyon çalışmaları kapsamında; un eleme makinesi, hamur yoğunma mikseri, hamur kesme makinesi, fermantasyon odası, tünel tipi ekmek fırını, hamur ve ekmek konveyörleri, buhar odası, soğuk hava odası, buz makinesi, ekmek paketleme makinesi gibi ünitelerini yenilerken, Ekmek Tünel Sistemi düzenlenen törenle hizmete girdi.

Açılış törenine Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yeşilyurt Belediye Başkanı H.Uğur Polat, AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, Genel Sekreter Arif Emecen, Kamu Kurum ve Kuruluş Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri, Meclis Üyeleri, Genel Sekreter Yardımcıları, Daire Başkanları, Şube Müdürleri, Şirket Genel Müdürleri ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Başkan Çakır: MEGSAŞ, kalite ve fiyat rekabeti sağlıyor

Açılış töreninde bir konuşma yapan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra iştirakler tarafından yapılan yatırım ve hizmetlere de büyük önem verdiklerini belirterek, şirketlerin kendilerini yenileyerek hem Büyükşehir Belediyesi’ne hem de Malatya’ya katkı sunduklarını söyledi.

MEGSAŞ Ekmek Fabrikası’nın 1991 yılında hizmete girdiğini ve zaman içerisinde yenilenme ihtiyacı doğduğunu belirten Başkan Çakır, “MEGSAŞ’ın temel amacı,  hem fiyat dengesini sağlamak hemde kaliteli ve hijyenik ekmek üretmek. Bu vesile ile tercih edilen sistemle, hem hijyen anlamında hem de kaliteli ekmek üretimi anlamında çok etkili. Hizmete giren tünel kalıp sistemi ile el değmeden ekmek üretiliyor. Bu sayede ekmeğin kalitesi ve raf ömrü de uzamış oldu. Amacına ulaşmış oldu. Biz Malatya’da hem fiyat dengesini sağlamak hemde kalitede rekabeti sağlamak amacıyla bu yatırımı yapmış olduk” dedi.

Yaptıkları çalışmalardan dolayı MEGSAŞ Müdürü ve ekibini tebrik eden Başkan Çakır, 2009 yılında göreve geldiklerinde MEGSAŞ’da 103 çalışanın olduğunu, şu anda da bu rakamın aynı olduğunu kaydederek, “ Bu sistemin kurulması ile birlikte belki daha az personel çalışacak. Ama biz bu personeli yeni açacağımız MEGSAŞ’a bağlı farklı alanlarda istihdam edeceğiz. Bu yatırım Malatya için güzel bir yatırım oldu” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, MEGSAŞ’ta üretilen ekmeklerden günlük 8-10 bin civarında ekmeğin dar gelirli vatandaşlara dağıtıldığını belirterek, bu anlamda da MEGSAŞ’ın önemli bir görev üstlendiğini söyledi.

Vali Kamçı: Belediyemizi kutluyorum

Törende kısa bir selamlama konuşması yapan Malatya Valisi Süleyman Kamçı ise Belediyelerin sağlık konusunda da görevleri olduğunu belirterek, “Yediğimiz ekmekten gezdiğimiz yere kadar her şeyin sorumlusu Belediyeler. Bu anlamda MEGSAŞ’ın yapmış olduğu bu güzel faaliyetten dolayı MEGSAŞ çalışanlarını ve Belediyemizi kutluyorum. Malatyamız’a hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

Konuşmaların ardından törene katılanlar MEGSAŞ Ekmek Fabrikası’nda yapılan revize çalışmaları gezerek, ekmek üretim tesislerini incelediler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız