SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Güzel Ezan Okuma Kursu

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da başlatılan Ezanı Güzel Okuma Kursu'nun 20 Mayıs'ta tamamlanacağı bildirildi.

Malatya İl Müftülüğü il merkezinde, il merkezine bağlı belde ve köylerde görev yapmakta olan 19 din görevlisine, Yeni Camii İmam-Hatibi Mehmet Şentürk'ün öğreticiliğinde haftada dört gün Saray Camiinde "Ezanı Güzel Okuma" yazma kursunun verildiği belirtildi.

İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, "Biz şimdilik 19 görevlimize bu kursu vererek ezanı güzel okuyan görevlilerimizin sayılarını artırmaya başladık. Bir aylık kurs veriyoruz. Bu bir başlangıçtır inşallah bu tür kursları zaman zaman gerçekleştireceğiz. Ayrıca bu kursta başarılı olan görevlilerimizin beş vakitte ezanları kendi camilerinde okumalarına izin verilecek. Zaman içerisinde bu sayı gittikçe artırılarak merkezi sisteme son verme cihetine gidilecektir" dedi.

Kursun öğreticisi Yeni Camii İmam- Hatip Şentürk ise "Çirkin bir ses yoktur, terbiye edilmemiş ses vardır. Bizler her hafta bir vakitte okunacak bir makam üzerinde yoğunlaşıyoruz. Böylece sesi terbiye etme ve makamına uygun bir şekilde ezan okumayı sağlamış oluyoruz" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız