SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Güzel Hizmetler Yapacağız'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya milletvekili adayları mesleki teşekkülleri ziyaret programı çerçevesinde, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ni ziyaret etti.

İl Başkanı Bülent Tüfenkçi başkanlığında, Malatya milletvekili adayları, Mücahit Fındıklı, Mustafa Şahin, Öznur Çalık, Cemal Akın, Ömer Faruk Öz ve Şanal Tosun, önce MTSO'yu ziyaret etti.

MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ziyarette yaptığı konuşmada, "Sürekli büyümeyi yakalayabilmemiz için birlik ve beraberliğimiz sürdürmemiz lazım. Birlikteliği yakalayan iller lig atlamıştır. Bizler de önümüzdeki dönemde de birlik ve beraberlik içerisinde Malatya'yı lig atlatmalıyız. Çünkü Malatya henüz istediğimiz seviyede değildir" ifadelerini kullandı.

İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ise, "Geçmiş dönemde milletvekillerimizin ciddi çalışmaları oldu. Yeni dönemde de Malatya'ya marka şehir yapabilmemiz için, bu istikrarın devam etmesi için AK parti yeniden tek başına iktidara getirilmelidir" şeklinde konuştu.

Milletvekili adayları adına konuşan Mücahit Fındıklı da, "Bir ülkenin demokrasisi ne kadar yüksekse, refahı da o kadar artıyor. Önümüzdeki seçimden sonra da AK parti tekrar tek başına iktidara getirilirse, yeni anayasa ile demokrasinin kalitesi daha da artacaktır" diyerek, "Ortak akla ve istikrara ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

Yeni parlamentonun sivil bir anayasa yapacağını vurgulayan Fındıklı, "Diğer bir hedef, Türkiye'yi dünyada ekonomisi gelişmiş ilk 10 ülke arasına sokup, ihracatını 500
milyar dolarlara yükseltmektir. Bu da güven ve istikrar ile olur" şeklinde konuştu.

TİCARET BORSASINA ZİYARET
İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Malatya Milletvekili Adayları Mücahit Fındıklı, Mustafa Şahin, Öznur Çalık, Cemal Akın, Ömer Faruk Öz ve Şanal Tosun, toplu halde Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kalaycıoğlu'nu ziyaret etti.

Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kalaycıoğlu, "Ülkemiz bir seçim atmosferini girdi. Adaylar, sivil toplum kuruluşlarına ziyarette bulunuyorlar. Bizi de ziyaret etiler. Yolları açık olsun. Bu dönem kendilerinden çok şey bekliyoruz. Aday olan arkadaşlarımızın hepside Malatya sevdalısı insanlardır. Ellerinden gelen imkanları Malatya için harcayacaklarından hiç şüphemiz yoktur" dedi.

Tüfenkçi, "Seçimler iktidar partileri için hesap verme dönemidir. Biz AK Parti olarak Malatya'da ve Türkiye'de çok güzel hizmetler yaptık. İlklere imza attık. Bu öz güvenle seçmenimizin karşısına çıkıyoruz. Dün ne yaptık, bugün ne yapıyoruz, yarın ne yapacağımızı halka anlatıyoruz. Bu dönem de güzel hizmetler yapacağız" dedi.

Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Ömer Faruk Öz, "Ticaret Borsası ile kayısının her konusunda fikir alışverişinde bulunduk. Bence çok faydalı bir 4 yıl geçirdiğimize inanıyorum. Bu dönemde kayısı ile daha bilimsel çalışmaların başlatılması gerektiğine inanıyorum. Kayısının tüketiminin artması için her türlü bilimsel çalışma ve yeni sanayi alanlarının kurulması gerektiğine inanıyorum. Geçtiğimiz yıl hükümetimiz tarafından 90 milyon TL, kayısı üreticimize verildi. Bu 90 milyon TL,
Malatya'da kayısı piyasasını canlandırdı ve bir fiyat istikrarı oluşturdu" diye konuştu.

Hedef 2023 projesinde Malatya'nın da Öz, "Malatya'nın hedef 2023 için projelerimizi açıklayacağız. Bu dönemde hızlı teren projesi hayata geçecek. Kuzey Çevre yolu'nun yapımına bu yıl başlanacak. Malatya'nın Batı'ya doğru ilerlemesi nedeniyle şehrin Batı yönündeki ilerlemesi için hukuki çalışmaları yapacağız. Hedef 2023, bir başlangıç değil, nihaiyi bir noktadır. Bu tarihe kadar projeleri tamamlamayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.

MESOB'A ZİYARET
Tüfenkçi, Malatya Milletvekili Adayları Mücahit Fındıklı, Mustafa Şahin, Öznur Çalık, Cemal Akın ve Şanal Tosun, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin'i ziyaret ederek, burada esnaf ve sanatkarlar odaları başkanları ile görüştüler.

MESOB Başkanı Şevket Keskin, "Arkadaşlarımız Malatya'nın sorunlarını bilmesi, Malatya ile içli dışlı olması nedeniyle, bizim artık gidip De kendilerine 'şu sorun var' diyeceğimiz noktada değiller. Yürekten başarılar diliyorum. Desteğimiz devam edecek. Biz bugün ne dersek, yarında söyleyeceğimiz o dur. Malatya'da son dönemde geri kalmış olan yollarımızı, barajlarımızı ve sulama kanallarımızı yapmalarını artık isteyeceğiz. Torba Yasasından dolayı borçlarla ilgili olarak getirilen yeniden yapılandırma uygulamasının seçim sonrasına kadar uzatılmasını istiyoruz. Malatya'da 10 bin kişi yeniden yapılandırma için başvuruda bulundu. Bu küçük bir rakam değildir. Esnaf camiasının Ulaştırma Koordinasyon Kurullarında yer alması ile ilgili bir sıkıntı var. Bütün birimler bu kurulda var, ancak olması gereken esnaf camiasından temsilci yoktur. Biz esnaf camiası olarak bu uygulama için "melih Gökçek yasası' diyoruz. Ayrıca Vagon Onarım Fabrikası'nın bu dönem faaliyete geçmesini istiyoruz. Bu dönem de bu konuda da çalışma bekliyoruz" ifadelerini kaydetti.

Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Öznur Çalık, "Esnaf ve sanatkarımızı 2002 yılından bu yana bize hep destek verdi. TESK Genel Başkanımız Bendevi Palandöken desteğini bizden hiç eksik etmedi. Şevket Keskin, sadece esnafın sorunlarında değil, Malatya'nın her sorunlarıyla ilgilenerek, çözümler üreterek, bakanlarla görüşerek, hatta bize ulaştırarak başbakana kadar ulaştıran bir başkanımız. En son bize ulaştırdığı 2 dosyadan birisini İçişleri Bakanımıza ve Sosyal ve Güvenlik Bakanımıza
ilettik. Çin firmasının Malatya'da Vagon Onarım Fabrikası'nda yaptığı incelemeden sonra sayın bakanımız ile görüştüm, o firmanın Vagon Onarım Fabrikası ile ciddi ciddi ilgilendiği aktarıldı bize" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız