SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Güzel Hizmetler Yaptık"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:20:22
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Malatya Belediye Başkan adayı Ahmet Çakır; Milletvekili Öznur Çalık, AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkci ve parti yöneticileriyle birlikte Arguvan İlçesi ve köylerini ziyaret ederek vatandaşlar ve esnafın sorunlarını dinledi. 

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır,  Milletvekili Öznur Çalık, İl Başkanı Bülent Tüfenkci ve beraberindeki heyet ilk olarak Arguvan Kaymakamlığını ziyaret etti. Kaymakam Zafer Oktay, Sayın Milletvekili, Büyükşehir Belediye Başkanı ve AKP  İl Başkanı ve beraberindeki heyetin ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Arguvan’ın birçok sorunu olduğunu anlatan Oktay, şöyle konuştu: "Bunların bir kısmını sayın Milletvekilimizin bilgisi var, gidermeye çalıştık. Yapmış olduğumuz hizmetleri bundan sonra Büyükşehir Belediyesi bıraktığımız yerden devam ettirecektir. Bugüne kadar yapmış olduğumuz çalışmalarımız sırasında sayın Vekilimizin ve Belediye Başkanımızın her zaman desteklerini gördük, bu desteklerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum.” 

HİÇ AYIRIM YAPMADIK

Yapılan çalışmaların takipçisi olduklarını belirten  Milletvekili Öznur Çalık da, Arguvan'ın 11 yıllık AKP iktidarı döneminde çok önemli hizmetler aldığını söyledi.

Arguvan'ın hizmetleri genel bütçeden ayırdıkları KÖYDES ve BELDES hizmetlerinden aldığını anlatan Çalık, sözlerini şöyle sürdürdü: "Belediye yönetimi, AK Parti de olmayan yerlerde de hiçbir ayrım yapmaksızın AK Partili Belediye gibi ödeneklerini BELDES’ten, Turizm Bakanlığı veya Çevre Bakanlığından aldı. Arguvan bizim özel bir beldemiz. Arguvan için neler yapıldı diye dönüp baktığımızda en önemli hizmet Yoncalı Barajı'dır. Yaklaşık 12 bin hektar alanı sulayacak barajın inşasına yakında başlanacak. Heyelan bölgesinde bulunan Arguvan yolu değişecek. Yaptığımız görüşmelerde kayan yolumuz yaklaşık 6.5 km bir yol, hemen mevcut yolun 4.5 km solunda yeniden yapılıyor. İnşallah o kayma olan bölgeden tamamen uzaklaşmış olunacak. Arguvan’a yeni bir giriş yolu kazandırmış olacağız. Kaymakamlığımızın hazırlamış olduğu Turizm Bakanlığı’ndan geçen Balıklı Göl Projesi ile Arguvan turizm beldesi olma yolunda ilerlemektedir. Son olarak toplulaştırma projesi devam ediyor. Bu hizmetler Arguvan için yeterli mi? Yeterli değil inşallah daha fazla hizmeti biz arkadaşlarımızla birlikte getireceğiz.”

Belediye Başkanı Ahmet Çakır da, bu ziyaretler sayesinde beldelerimizin, köylerimizin sorunlarını tespit ettiklerini söyledi. Amacın gerçekten hizmet olduğunu anlatan Çakır, sözlerine şöyle devam etti: "Hizmet için biz bu işe talibiz. Sizler de Arguvan’da, Malatya’da size hizmet edecek insanları seçmeniz lazım. Büyükşehir ile birlikte ilçelerimize ve köylerimize bugüne kadar yapılan hizmetleri katlayarak devam ettireceğiz. Amacımız en kalıcı hizmetleri sunabilmektir. Malatya’da beş yıl içerisinde çok güzel çalışmalara imza attık. Altyapı ve üst yapı çalışmalarında çok güzel hizmetler yaptık. Hizmette hiçbir ayrım yapmadık, kaynaklarımızı verimli kullanmaya gayret gösterdik. Bugün Malatya’ya baktığınız zaman şehir olarak bir kimlik değiştirdi. Büyükşehir ile birlikte her alanda güçlü bir yapıya kavuşmuş olacağız. Araç gereç ve makine parkı, teknik ve fiziki altyapı ile personel yapısı güçlü bir belediye olacak. Bu gezilerimiz ile sahayı daha iyi tanıma fırsatı buluyoruz. Sahaya ne kadar hakim olabilirsek daha sağlıklı bir yapılanma sağlamış oluruz. Bugüne kadar yapılan hizmetlerden daha güzel ve kalıcı hizmetleri getirmek için çalışacağız.’’ 

İl Başkanı Bülent Tüfenkci ise ziyaretler sırasında özetle şunları söyledi: "Artık siz Arguvanlılar olarak Büyükşehre oy kullanacaksınız. Bundan sonra büyükşehirden hizmet talep edeceksiniz. Arguvan’ın bugüne kadar ki makus talihini yenmesini istiyoruz. Büyükşehrin desteği ile buraların artık gelişmiş bir şekilde anılmasını istiyoruz. Arguvan’ın en önemli özelliği insan kaynağıdır. Arguvan’ın gerçekten çok önemli ve değerli insanları var. Birçok Arguvanlı gurbete gitmiştir. Yapacağımız çalışmalarla tekrar Arguvan’ı yaşanabilir bir hale getirmemiz lazım. İnşallah siz bu dönem hizmete oy verirseniz, hizmet yapacak arkadaşlarımızı seçerseniz, büyükşehir ile birlikte koordineli bir şekilde çalışarak hizmetlerin daha hızlı, verimli bir şekilde sizlerin ayağına geleceğine inanıyorum."

Tüfenkci, Büyükşehrin gücünü hissedebilmek için ilçe ile büyükşehirin uyumlu bir yapıda olması gerektiğini söyledi.

İlçelerinin 1954 yılında kurulduğunu belirten AKP Arguvan İlçe Başkanı Kudret Kılıç da şöyle konuştu: "Yerel yönetimlerin yanlış yönetimlerinden dolayı Arguvan bugüne kadar hak ettiği hizmetleri alamadı. Geçen dönem bazı yatırım ve çalışmalar oldu. Büyükşehir statüsünün kazanılması ile birlikte inşallah yeni seçilecek olan ilçe belediye başkanımızın da çalışmaları ile Arguvan’ı hak ettiği yere getireceğiz.” 

Çakır, Çalık, Tüfenkçi ve beraberindeki heyet esnafı tek tek gezerek, onlarla sohbet etti. Karahöyük köyünü de ziyaret eden heyet, buralarda vatandaşlarla bir araya gelerek köyün sorunları hakkında Muhtar Hasan Hüseyin Kılıçaslan’dan bilgi aldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız