SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Güzel Neticeler Alındı'

A- A+ PAYLAŞ

Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) Sosyal Projelere Destek (SODES) kapsamında desteklenen ve Işık Kadınlar Derneği tarafından yürütülen "Işık Yaşam Merkezi" Projesi Bilgisayar İşletmenliği kursu tamamlandı.

Yaklaşık beş ay süren ve yirmi bayanın katıldığı kursu başarıyla tamamlayan kursiyerler kurs sonunda sertifikalarını aldılar.

Sertifika programına, AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Halk Eğitim Müdürü Turan Özkan, Işık Kadınlar Derneği Yönetim Kurulu üyeleri ve davetliler ile kursiyerler katıldı.

Programda bir konuşma yapan Işık Yaşam Merkezi Proje Koordinatörü Aysel Çelikyay; "2010 yılında Devlet Planlama Teşkilatı sosyal Projelere Destek Programına kadınlarla ilgili olarak derneğimiz adına Işık Yaşam Merkezi Projesini gönderdik. Projemiz kabul edildi yaklaşık yedi aydır, Malatya Valiliği'nin koordinasyonunda, Milli Eğitim, Halk Eğitim müdürlüğümüzün destek ve katkılarıyla, iş birliği çerçevesinde projemizi başarı ile yürütmekteyiz" diyerek, daha sonra şunları söyledi:

"Projemizde; Bilgisayar İşletmenliği, Anne çocuk sağlığı, İngilizce, diksiyon kursları, eğitim programları, aile içi iletişim, aile içi şiddet, madde bağımlılığı, Kent kültürü ve kentlilik bilinci, kadın hakları eğitimleri verilmektedir. Bu gün yirmi bayanımız beş aydır eğitim aldıkları bilgisayar işletmenliği kursunu tamamladılar ve sertifikalarını almaya hak kazandılar."

Halk Eğitim Müdürü Turan Özkan ise, "Halk eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak amacımız, okuma yazma başta olmak üzere hiç eğitim almamış veya eğitimini yarıda bırakmış vatandaşlarımızın gerek okuma yazma öğrenmelerini gerek meslek edinmelerini ve beceri kazanmalarını sağlamak ayrıca mesleğini değiştirmek isteyenlere yardımcı olmak amacıyla kurslar açarak eğitim imkanı sağlamaktır. Bu çerçevede Halk Eğitim Merkezi olarak açtığımız kursların yanı sıra bazı kurum ve kuruluşlar ve sivil toplum örgütleriyle
yaptığımız protokol çerçevesinde iş birlikleriyle çeşitli kurslar açmaktayız. Bugün sertifika verdiğimiz bilgisayar işletmenliği kursuda Işık kadınlar Derneği ile yapmış olduğumuz protokol çerçevesinde açılmış olan kurslarımızdan birisidir. Bundan öncede Aysel hanımın öncülüğü ile açmış olduğumuz kurslar başarılı olmuş ve güzel neticeler elde edilmiştir" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut da, "Bugün yirmi bayanımız SODES projesi olan Işık Yaşam Merkezi Projesi sayesinde bilgisayar işletmenliği kurslarına devam ettiler ve sertifikalarına kavuştular. Bizler milli eğitim olarak kadınlarımızın eğitimi için her türlü gayreti göstermeye hazırız. Yeter ki onlar eğitim almaya hevesli olsunlar ve istesinler. Çağdaş eğitimin gerekli kıldığı bilgi birikimini ve teknikleri ile teknolojisini, insanlarımızın kullanımına sunarken, beşikten-mezara uzanan çizgide,
nitelikli kadın eğitimi sürecinde en önemli faktör mutlaka ailedir. Aile eğitiminin önemi son yıllarda sıklıkla vurgulanırken aile eğitiminin temelini de kadınlar, oluşturmaktadır. Bilgi toplumunda yer alabilecek eğitimden ve deneyimden yoksun kadınların, daha düşük statülü, daha düşük ücretli ve sosyal güvenlikten mahrum işlerde çalışmak zorunda kaldıkları görülmektedir" ifadelerini kullandı.

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, göreve geldikleri günden itibaren kadınlarla ilgili birçok projeye imza attıklarını belirterek; "Bugün çok anlamlı bir programda sizlerle birlikteyiz. Kadınlarımızın eğitimi hükümetimizin öncelikleri arasındadır. Bu anlamda SODES Projeleri kadınlarımıza büyük faydalar sağlamıştır. Bu gün ne mutlu bizlere ki yirmi kadınımız daha bilgisayar işletmenlik sertifikalarını aldılar. Aydınlıklara merhaba dediler. Ben bu konuda Aysel Hanımı yaptığı hizmetlerden, azminden
ve başarısından dolayı kutluyorum. Ülkemizde yarım yüzyılı aşan demokrasi deneyimimize rağmen, kadınımız toplumsal fonksiyonunu kendi ekseni etrafında yeterince ve gereğince oluşturamamış, kadınların toplumsal hayata, iş dünyasına ve siyasete katılımları hak ettikleri biçimde gerçekleşememiştir. Ancak bu anlamlı günde, bir kadın milletvekili olarak gururla söylüyorum ki, Türkiye, son 8 yıldır bu konuda ciddi bir kırılma noktası yaşıyor. Hükümetimiz, bu kırılma noktasının mimarı olmuştur. Bunu, dünyada ve toplumumuzda son yıllarda yaşanan değişim ve dönüşümden aldığımız destekle yaptık. Evet, başlamak için gerçekten zor bir noktadaydık. Fakat kadına karşı sürmekte olan psikolojik-duygusal, cinsel, ekonomik, fiziksel yollarla varlık bulan şiddetle savaşmak zorundaydık; savaştık. Hiçbir ayrımcılık gözetmeden herkesin eşit hak ve hürriyetlerden yararlanması gerektiğine inandık, mücadele verdik" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız