SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Güzel Şeyler, Dünyanın Her Yerinde Değerlidir"

0
Güncellendi - 2018-11-11 04:43:39
A- A+ PAYLAŞ

Usta komedyen Cem Yılmaz, 8. Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında Malatya'da sinemaseverlerle bir araya geldi. Yılmaz, Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerine tavsiyelerde bulunarak, şu anda insanların kendisini göstermesinin 20 yıl öncesine göre daha kolay olduğunu söyledi.

Usta komedyen Cem Yılmaz'ın senaryosunu yazdığı ve başrolleri Ozan Güven, Seda Bakan, Farah Zeynep Abdullah, Zafer Algöz ve Özkan Uğur ile paylaştığı 'Arif V 216' filmi, 8. Malatya Uluslararası Film Festivali'nin 'Komedi Kuşağı' kapsamında Avşar Sineması'nda gösterildi.

Yoğun ilginin olduğu film gösterimi sonrası usta komedyen Cem Yılmaz, sinemaseverlerle bir söyleşi gerçekleştirdi.

Yılmaz, filmin ardından düzenlenen söyleşide yaptığı konuşmada, seyirciyle filminin izlenmesinin ardından buluştuğu için çok mutlu olduğunu ifade etti.

Sinema perdesinde görmeye layık şeyleri bir plan dahilinde gösterme gayretinde olduğunu belirten Yılmaz, GORA, AROG ile Arif V 216 filmlerindeki 'Arif' karakterinin normal bir insanı canlandırdığını kaydederek, “Şener Şen ile tanıştığınız zaman Davaro filmindeki üç kağıtçı adamı Tosun Paşa ya da Şekerpare’deki Ziver beyi onun dünyasında görmüyorsunuz. Ama bir yandan da böyle adamlar var. Beni Arif diye bilen bir sürü adam var, 'Sen bilirsin işini' diyen. Ben işimi onun gibi halletmeye çalışsam kariyerim iki sene sürerdi. İstiyorum ki insanların kusurlarını da. Hani şey vardır bir karakteri kabaca pazarlamak için 'Bu içimizden biri' derler. Ben hiçbir kardeşimizin Arif gibi problem çözmesini olmasını istemem. 'Her şey çok güzel olacak' taki Altan gibi, onun kadar çalışkan olmasını istemem. Kötü örnekleri filmin içindeki bir ahlakla tartmamız gerekiyor” dedi.

Bir şeyi başarmak için herhangi bir yere gitmenin gerekmediğine değinen Yılmaz, şunları söyledi:

"Dünyanın her yerinde bir şey dünya standartlarında yapılabilir. Bununla ilgili hiçbir derdimiz yok. Bugün Malatya'daki bir kardeşimizin bazı enstrüman kullanarak, belki de telefonunu kullanarak çekeceği bir hikaye dünyadaki herkesi ilgilendiriyorsa gerçekten buna kimse mani olamaz. Güzel şeyler, dünyanın her yerinde değerlidir. Bunu kimse engelleyemez."

Şu anda insanların kendisini göstermesinin 20 yıl öncesine göre daha kolay olduğunu belirten Yılmaz, üreten insanın küsmemesi gerektiğini ifade ederek, “Küsmek yerine başka yolların bulunması gerekir. Bazen 'Ağabey arkamızda kimse yok ki.' deniliyor. İyi de benim de kimse yok. Ben de boş bir A4 kağıdıyla başlıyorum, alıyorum kalemi Arif V 216'yı yazıyorum. Acaba bunu kim beğenecek, yapmaya layık bulacak, para koyacak? Çünkü masraflı bir iş. Ben evde Arif V 216 çekiyor olsam sizin gibi elimdeki kamera neyse öyle çekerim. Kendi kendime çeksem o zaman da burada, perde de gösterilecek kıymette bir şey üretemiyorum. Biraz mücadele lazım” ifadelerini kullandı

Söyleşinin ardından Cem Yılmaz'a Malatya kayısısı hediye edildi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • SELÇUK (5 yıl önce)
    Cem YILMAZ kardeşim.Senin daimi izleyicilerinden ve hayranlarındandım.Taki fazla ilgiden etrafına badygard kiralayıp bir çocuk yaşta sayılacak bayan hayranını dışarı attırana kadar. Bütün medyanın önünde. Önce bu tavrından dolayı bir tek satır yazmayan medyayı kınıyorum.O serveti o kişilerden yani bizlerden edindin. Bir daha da Malatya ya gelmeni istemiyorum. Seni protesto ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • yusuf (5 yıl önce)
    Ali yılmaz kardeşim sen doğru konuşuyorsun ama bunlara nasıl laf anlatabilirsin ki
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı Emrah (5 yıl önce)
    Bu memleketin kayısı gibi bir değeri varken ve festivali yapılmazken, film festivali yapılması çok gereksiz...
    0
    0
    Yanıtla
  • Çemkiryan (5 yıl önce)
    Malatya’nın eşsiz doğa ve tarihini görmeye gelmiş olamazmı
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet demirhan (5 yıl önce)
    Cem yılmazın gülmesine bakılırsa mehmet kavuk yine ektantrik laflar etmiştir. Bende bazen dediklerini duysam gülesim geliyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Yılmaz (5 yıl önce)
    Hacı uğur Polat bu adama ne kadar para verdin,bunu millete açıklamak zorundasın o belediyede yetim hakkı var allah bunları sizden sorsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Aydın (5 yıl önce)Ali Yılmaz isimli kullanıcı yorumuna
    Nereden biliyorsun para verdiğini saçma sapan konuşmayın ayıp ya bu kadar da art niyet ve sui zannederek yorum yapamayin adam kendi filminin tanıtımı için üstüne para bile verebilir belediyeye çünkü bu işler böyle yürür önce bilgi sahibi ol sonra fikir sahibi ol..sırf belediyeye yorum olsun diye yorum yapmak doğru olmaz algı yaratmak hele hiç hoş değil bu tür etkinlikler şehirleri marka yapar..bunu billl.saygilar
    0
    0
    Yanıtla
  • Bu şehir Cem Yılmaz’lamı marka olacak Allah’ın cahili,bu arada TC ni neden yazmadın bi yerde müdür olurdun
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet aydin (5 yıl önce)Ali Yılmaz isimli kullanıcı yorumuna
    ben etkinlikten bahsediyorum sen kişiler üzerinde duruyorsun ben ne demek istedim yukarıda belli önce iyi oku anla sonra yuzles ve ve cevap ver
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali parasız gelmişler 3 trilyon.yeni malatyasporlu dia oynamadığı halde 6 tirilyon ondan dolayı sıkıntı yok güZel şeylere kostek olacağına gurur duy gerektiğinde ben elestiririm zaten
    0
    0
    Yanıtla