SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Güzel Şeyler Olacak.."

0
Güncellendi - 2016-02-14 20:14:26
A- A+ PAYLAŞ

  • Rektör Prof.Dr. Çelik, Onkoloji Hastanesi ile ilgili gelişmeleri anlatarak, dosyayı ve avan projesini Bakan Tüfenkci'ye gönderdiklerini söyledi.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin üniversiteden Onkoloji Hastanesi ile ilgili dosyayı istediğini ve kendilerinin de dosya ile birlikte 200 yataklı Onkoloji Hastanesi için avan projesini de gönderdiklerini açıkladı.

“DOSYA İSTENDİ, GÖNDERDİK”

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik,  Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren’i ziyareti esnasında üniversitede yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler verdi.

Rektör Prof. Dr. Çelik, Onkoloji Hastanesi ile ilgili olarak Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin dosya istediğini ve hazırlanan dosyayı gönderdiklerini ifade ederek, “Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Tüfenkci arayarak, ‘Kalkınma Bakanımız Cevdet Yılmaz ile beraberiz, Onkoloji Hastanesi ile ilgili olarak ne var elinizde’ diye. Zaten dokümanlarımız vardı.  Ne kadar hastamız var, şehir dışında gelen ne kadar hastamız var, kaç kat artmış, bizim Tıp Fakültesi olarak alt yapımız ne, kaç öğretim üyemiz var, dahili onkoloji ile ilgilenen, cerrahi onkoloji ile ilgilenen, elimizde hangi cihazlarımız var, bunların hepsinin envanterini çıkartıp sonrada bir avan proje olarak dosya halinde gönderdik. Nasıl bir hastane istiyoruz, 200 yataklı bir hastane olursa, zaten ilimizde yeteri kadar imkanımız var. Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Tüfenkci ilgileneceklerini söylediler.  Tabi şu çok önemli; kaç senedir Malatya ilk kez bir bakan çıkardı. Bu dönem de Malatya’da kalıcı, Malatya’ya prestij kazandıracak, insanlarımızın da hizmetini amade kılınacak ciddi şeylerin yapılması lazım. Sanıyorum Bülent bakanımız bu konuda yardımcı olacak. Güzel şeyler  olacak. Kalkınma bakanımız Cevdet Yılmaz’da çok iyi, çok seviyorum. Bu bölgenin iki tane bakanı. Bakanlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“MALATYA SAĞLIKTA ARTIK STRATEJİK BİR ÜS”

İnönü üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik şunları söyledi, “Malatya sağlıkta artık stratejik bir üs oldu. Bunu iftiharla ifade ediyorum. 2008 yılında Turgut Özal Tıp Fakültesi’nin cirosu geldiğimde aylık 5.5 milyon TL’ydi. Bu ay 21.5 milyon TL oldu. Yani Türkiye’deki büyümeye paralel bakın. Biz insanların hastaneye gelmesinden dolayı çok mutlu olmuyoruz. Demekki artık burası bu coğrafyanın gelen hasta sayısı bundan 5-6 yıl öncesi çoğu Malatyalıydı. Şimdi Malatyalının sayısını çok geçti. Demekki artık bir kredibilitemiz var, bir saygınlığımız var, bir güvenirliğimiz var. Gelen insan burada perişan olmuyor. Parası pulu olmayan gelen, Muş’tan, Bingöl’den bölge illerimizden gelen vatandaşımız cebinde 5 kuruş parası yoksa, hastasını hastaneye yatırıyor, üniversitenin misafirhanesinde kalıyor, sabah kahvaltısını ücretsiz yapıyor, öğlen parası varsa 4 TL’ye mal ettiğimiz 4 kap yemeği 6 TL’ye o gariban insanlara ikram ediyoruz. Parası olmayana da işte askıda, Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Ticaret Borsası, Esnaf ve Sanatkarlar Kedi Kefalet Kooperatifi ve hayırseverlerimizin desteği ile her ay kaç kişi burada parasız yemek yedi, biz hemen onu oraya takviye ediyoruz. Bunlar burayı cazibe merkezi haline getirdi. İnsanlar artık Ankara ve İstanbul’a gidip perişan olmuyorlar. Gelip burada tedavilerini oluyorlar. Aç kalmadan, eşyası da yoksa da, giysisi yoksa da, Hayır Mağazasında pijamasını, iç çamaşırını, yine Malatya’daki hayırsever işadamlarımız, İstanbul’daki hayırsever işadamlarımız veriyorlar. Vatandaşlarımız nüfus cüzdanlarını gösterip neye ihtiyacı varsa, çorabamı ihtiyacı var, çeketemi ihtiyacı var, onları ücretsiz olarak alıyor. Birde Kurban Kampanyası yaptık, 2 yıldır,  haftada 2 gün o kurban etlerini çıkartıyorlar, bazen lahmacun çıkartıyorlar, bazen tava çıkartarak orada zengin-fakir gözetmeksizin insanlarımız yemek yiyebiliyor. Bunlarda buraya ilgi ve alakayı arttırıyor. “

“10 SENE SONRA BURADA ONLARCA SEZAİ VE RAMAZAN HOCALAR YETİŞECEK”

“Allah’a şükür doktorlarımızda iyi. 10 sene sonra onlarca buradan Sezai ve Ramazan hocalar çıkacak. Bakın onlarca. Öyle genç çocuklarımız varki, ben birilerinin ismini söyleyip unutup da öbürlerini üzmek istemem. Gelecekte onlarca Sezai ve Ramazan çıkacak. Bizler süremiz doldukça gideceğiz.  Ama yeni gelenlerin bu işi devam ettirmesi lazım. Üniversiteyi ve hastaneyi bu düzeye getirmeyi inanın hayal bile edemezdik. Devletin desteği ile hükümetlerimizin desteği ile, bizim akıllı yaptığımız yatırımlar, nereden bakarsanız biz buraya öz gelirlerimizden 150 milyon TL’ye yakın bir para harcadık.  Bu az bir para değil. En az 8-10 binayı biz kendi öz gelirlerimizden yapmışız. Ama biz şuna baktık şu güne kadar; bunu sizde biliyorsunuz biz iş eksenli iş yapmaya çalıştık. Onun dışında, iş yapmanın dışında, Allah’a ve millete hesap vermenin dışında, kimseye ödünde vermedik, primde vermedik.”

“ÜNİVERSİTENİN VE HASTANENİN İTİBARI DIŞARIDA DAHA FAZLA”

“Malatya’nın dışındaki insanlar İnönü Üniversitesi’nin, Turgut Özal Tıp Merkezi’nin itibarini inanın bizden iki, üç kat daha fazla anlıyor. 15’e yakın Tıp Fakültesi, bizim eğitim modelimizi gelip alıyorlar, inceliyorlar. Danışmanlık yapıyoruz. Tıp Fakülteleri, bizim Tıp Fakültesindeki çalışan yönetici arkadaşlarımızın, kardeşlerimizin geliştirdikleri Tıp Eğitimi ile ilgili modeli örnek alıyorlar. Geçtiğimiz hafta Birleşik Arap Emirliklerindeydik. Artık diğer ülkelere de anlatıyoruz modelimizi.”

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • Kara şahin (8 yıl önce)
    en güzel şey sizin biran önce bu üniversiteden elinizi çekmeniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • ismi lazım degil (8 yıl önce)
    lisans ve yüksek lisansımı İnönü üniversitesinde yaptım şuan doktoramı da burda yapıyorum yıllardır hiç ilerleme yok sebebi herkez sadece kendi akrabasını alma peşinde eğer rektöre yakın bir profesörün çocuğu veya yeğeni değilseniz ne kadarda başarılı olsanız sizi almazlar giriş sınavları evlere şenlik ikinci önemli bir konu yönetimin bazı hocalara aşırı imkanlar sağlarken digerlerine mobing yapması nice degerli hocalarımızın hiç bir bilimsel projesine destek olunmuyor ancak rektörümüzün yakın cevresi trilyonluk bütceleri tek başına kullanıyor çok ilginç
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (8 yıl önce)
    BÖLGE ŞEHİR HASTANESİNİ NÜFUSU DAHA AZ OLMASINA RAĞMEN BÜROKRATİK KULİS İLE MALATYA'NIN HAKKI OLDUĞU HALDE ELAZIĞ'A KAPTIRDINIZ. NE YAZIK Kİ SAĞLIKTA ELAZIĞ MALATYA'NIN ÖNÜNE GEÇMİŞTİR.
    0
    0
    Yanıtla
  • tek soru (8 yıl önce)
    İnönü Üniversitesi sağlıkta bu kadar iyiyse neden siz Ankara da ameliyat oldunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı Gurbetçi (8 yıl önce)
    Siz gidince haziranda, emin olun çok daha güzel şeyler olacak Üniversitemizde. Bu arada Fizikçi adamı da tıp Fakültesine atayarak Yunus Hoca'yı da kaçırdınız ya, bu da giderayak son kazığınız oldu üniversiteye.
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdulvahap K. (8 yıl önce)
    Hocam teşekkür ederiz özellikle çevredeki İnönüden 20 yıl gerideki üniversitelere baktığımızda bunu daha iyi anlıyoruz.Yalnız size biraz kırgınım,şöyle ki...Hakettiğimiz halde sırf inançlı diye,evet yanlış duymadınız sırf inançlı diye,başka şeyler bahane edilerek Malatyanın yetenekli çocukları üniversiteye alınmıyor.Dışarıdan Malatyalı olmayan kişiler alınıyor.Yarın bu kişiler işleri bittiğinde ne yapacak?Çekip gidecekler.Yapmayın etmeyin yazıktır bunca harcanan paraya...
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (8 yıl önce)
    Zaten üniversiteyi ayakta tutan araştırma hastanesi. Diğer fakültelerde de bilimsel ataklar yapmak lazım. Şu an yeni üniversite konuşuluyor bence mantıklı da değil mevcut üniversitemizi güzellestirelim tabeladan ibaret araştırma merkezlerimizi işlevsel hale getirelim. Malatya'nın sıkıntısı 2. bir üniversite değil. Mevcut üniversitesinin bu kadar çağın gerisinde kalması
    0
    0
    Yanıtla
  • kürşad (8 yıl önce)
    Hocanın yaptını görmemek için muhalefet olmak lazım aha 7 seneyi farzetki görme özürlüler var göremiyor Karaciğer hastanesi 1 ay oldu bunuda hatırlamadım demeyin malatya biz hesap soracaksak bitmeyen çevre yolunu bitmeyen stadı yapılmayan işlerin Hesabını Soralım Güneş santrali Karaciğer hastanesi devletten Aldı paranın son kuruşuna kadar yatırım yapanları alkışlayacanıza hala muhalefet gibi yorum yapıyorsanız göremiyorsanız gösterecek bir şey bulamayız Malatya'da size
    0
    0
    Yanıtla
  • Emrah Bulut (8 yıl önce)
    Teşekkürler hocam iyiki varsınız başarılarınızın devamı ile teşekkürler
    0
    0
    Yanıtla
  • salih (8 yıl önce)
    sayın hocama sormak lazım gitmeye yakın ne bu atak 7.5 yıldırlı ne yaptınız
    0
    0
    Yanıtla