SON DAKİKA
SON DEPREMLER

44 Numaralı Forma Arturo Mina'ya

0
Güncellendi - 2017-08-18 17:11:22
44 Numaralı Forma Arturo Mina'ya
A- A+ PAYLAŞ

Süper Lig ekibi Evkur Yeni Malatyaspor, 27 yaşındaki stoper Arturo Mina’yı kadrosuna kattı. Ekvador milli takımının da formasını giyen Mina, 3+1 yıllık sözleşmeyi imzalayarak, sarı kırmızılı formayı giydi. Mina’nın 44 numaralı formayı giydi.

Süper Lig’e 3 puanla başlayan Evkur Yeni Malatyaspor, son olarak River Plate forması giyen 27 yaşındaki Arturo Mina ile her konuda anlaşma sağlayarak, resmi sözleşmeyi imzaladı.

“ÖNEMLİ BİR STOPERİ KADROMUZA KATTIK”

İstanbul’da bir otelde düzenlenen imza töreninde konuşan Evkur Yeni Malatyaspor’un kulüp başkanı Adil Gevrek, önemli bir stoperi kadrolarına kattıklarını ifade etti.

Gevrek, Mina’nın Yeni Malatyaspor’da daha büyük başarılara imza atarak, Avrupa’da ses getireceğini belirtti.

İyi ve kaliteli bir takım olduklarını kaydeden Gevrek, “Zor bir transfer oldu. Kendisini geçen sene de takip etmiştik. Malatyaspor’umuza ve kendisine hayırlı olsun. Malatyaspor, Türkiye için önemli bir transfer. Mina’nın takıma katkı sağlayacağına inanıyoruz. Malatya’yı başarıya taşıyacak bir isim” ifadelerini kullandı.

“TRANSFERDE İYİ TESPİTLER YAPTIK”

Gevrek, önemli isimleri kadrolarına kattıklarını belirterek, şunları söyledi:

“Transferde scout ekibimiz izliyor. Transfer komitemiz, teknik heyetimiz ile bir istişare içerisindeyiz. Her yaptığımız transferin isim ve yıldız olması aynı zamanda takımada katkı sağlaması adına bu tespitleri yaparak, transferlerimizi gerçekleştiriyoruz. Tabi isim olması, gelecek vaat eden oyuncu olması noktasında iyi tespitler yaptık. Arturo Mina’da bunlardan bir tanesi. Kendisi izlediğim, inandığım, bana göre Türkiye ve dünyada önemli bir stoper. Takıma yapmış olduğumuz transferlerin şehre ve takıma katkı sağlayacak isimler olmasına dikkat ediyoruz. İyi ve yıldız oyuncu olmasının yanı sıra kaliteli olmasını önemsiyoruz. Bizim transferlerimizin hepsi çok kaliteliler. Çok iyi, kaliteli bir takımımız var. Takım ciddi bir birlik ve beraberlik içerisinde. Arturo Mina’da hem futbolu hem kaliteli oluşuyla hem de geçmişiyle önemli bir futbolcu ve takıma katkı sağlayacağına inanıyoruz. Transfer devam ediyor. Bir tane önemli bir forvet alacağız. 1-2 Türk oyuncu daha alabiliriz. Ama yabancı bir forvet alacağız. Yapacağımız transferlerin takıma mutlak katkı sağlamasını istiyoruz. Mina’nın transferinin gerçekleşmesinde büyük katkı sağlayan Evkur’a çok teşekkür ediyorum. 2-3 transferimiz daha olacak."

“HAZIR BİR TAKIMIMIZ VAR”

Gevrek, lige iyi başladıklarını belirterek, “İlk maçta galip gelmek önemliydi. Seyircisiz oynadık ama takımımız iyi mücadele etti. Yapılan transferlerle önümüzdeki günlerde de daha iyi olacağız. Takım daha iyi ve güçlü olacak. Şuanda hazır bir takımımız var. Her oyuncu bizim için değerli. Oynayan oynamayan bütün oyuncularımız katkı sağladı. Biz hepsine inanıyoruz. Hepsi önemli ve kıymetli, takıma katılan oyuncularla daha da değer kazanacak. Sivasspor maçını da kazanmak istiyoruz. Sivasspor’da iyi bir takım. İnşallah oradan da galibiyetle döneceğiz" dedi.

“SÖZÜMDE DURMAK İSTEDİM”

Stoper Arturo Mina, “Kulüp başkanımızla görüşmeler yaptım. Kendisine söz verdim. Buraya geldim, çok mutluyum” dedi.

Tecrübeli stoper, başka takımlardan da teklifler aldığını ifade ederek, “Daha öncesinden başkanımla görüştüm. Ben sözümde durmak istedim. Takımın kararlılığı da transferimde etkili oldu” diye konuştu.

Mina’nın açıklamaları şöyle:

“Geçen sene scout ekibinin de beni izlediği üzere, başkanımızla görüşmelerim oldu. Kendisine söz verdim çünkü takımımızın özverili ve güzel bir takım olduğunun farkındayım. Aynı zamanda Avrupa’da oynamalarının da güzel olacağını düşünüyorum. İyi bir hoca, güzel ve azimli bir takım olduğu için buraya geldiğim için mutluluk duyuyorum. Geçen seneden bu yana başkanımızla görüşmelerimizi sürdürüyorduk. Kendilerine söz verdiğim ve bu takımı başarılı bulduğum için bu sene bu kulüpte yer almaya karar verdim. Hedeflerime bu kulüpte sakin bir şekilde bu takımda yürüyebileceğime inanıyorum. Bu takımın birinci ligde oynuyor olması benim için güzel bir kapı. Bu takıma gelme sebeplerimden bir tanesi de ciddiyet ve birinci lig.”

ARTURO MİNA KİMDİR?

Arturo Rafael Mina Meza, 8 Ekim 1990'da Ekvador'un Rio Verde şehrinde dünyaya geldi. Mina, 2008 yılında Ekvador'un Deportivo Puyo takımına transfer oldu ve burada bir yıl forma giydi. 2009 yılında ise ülkesinin SD Municipal kulübüne transfer olan Arturo Rafael Mina Meza, ardından Ekvador'un UTE takımına transfer oldu.

Macara’ya transfer olan ancak burada istediği forma şansını bulamayan Mina, kiralık olarak UTE'de bir süre daha forma giydikten sonra Macara B Takımı'nda oynamaya başladı. Burada başarısıyla dikkatleri üzerine çeken Ekvadorlu stoper, ardından A takımına geçiş yaptı.

2014 yılında Indepentiente’ye transfer olan Mina, buradaki performansıyla Ekvador milli takımına da seçildi ve ilk formasını El Salvador ile oynanan maçta giydi.

Club Atlético River Plate, CSD Macará ve Independiente del Valle takımlarının formalarını giyen Mina, Libertadores kupasında da görev aldı.

Independiente del Valle’de 88 karşılaşmada görev alan Mina, bu karşılaşmalarda 7 gol atarken, 3’te asist yaptı. Club Atlético River Plate takımında 16 karşılaşmaya çıkan ve 2 gol kaydeden Mina, CSD Macará’da ise 28 karşılaşmada görev aldı.

Ekvador Milli Takımı’nın 18 kez formasını giyen Arturo Mina, 1 gol attı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Zeki (6 yıl önce)
    http://yenimalatyaspor.org.tr adresinden teyit edebilirsiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Semih (6 yıl önce)
    Store konusunda da bence biraz fedakar olalım ne olur yani ufak eksikleri olsa ben de 60 TL'ye formami aldım malatyama destek oldum kalite kısmını göz ardı ettim şimdilik çünkü henüz başlangıç inşallah iyi olacak ama şimdi maddi destek lazım
    0
    0
    Yanıtla
  • Semih (6 yıl önce)
    Vallahi ben de malatyahaber sitesinde duydum 7979'u dediğiniz gibi hiç reklamı yapılmıyor bir de geçen sene Mersin maçında skorbordda görmüştüm Keşke biraz reklamı yapilsa
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (6 yıl önce)
    ABDULLAH KİGILI MALATYA'LI.FENERBAHÇE'NİN STORE İLE İLGİLİ İŞLERİ O YAPIYOR. ONUNLA KONUŞULUP BİLGİ ALIŞVERİŞ YAPILABİLİR.
    0
    0
    Yanıtla
  • Harun (6 yıl önce)
    ALLAH RIZASI İÇİN İSTANBULDAN İZİN İÇİN MALATYAYA GELDİM. SİPARİŞLER VARDI FORMA AKSESUAR ALÁ AKTİM MALATYASPOR STOREDEN BU KADAR ADI KÖTÜ KALİTESİZ OLUR. DEDİK DESTEK OLALIM YİNEDE GİYİNİYOR BOYDAN KISA DİKİŞLER DENGESİZ AYIPTIR BENİM GİBİ GELEN BİR KAÇ AİLE DAHA ŞİKAYET ETTİ ALMADAN ÇIKTI. BİR EL ATIN FORMA VE STORE İŞİNE.
    0
    0
    Yanıtla
  • Semih (6 yıl önce)
    Haydi büyük Malatyaspor taraftarı ''Yenimalatya" yaz 7979'a yolla takımına 6 tl'lik de olsa destek ol
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyam içim (6 yıl önce)Semih isimli kullanıcı yorumuna
    İlk defa okudum. Doğru mu acaba. Vuslat er tv devamlı spor haberlerini takip ediyorum ama duymadım. 6 tl değil 100 de veririz ama reklamı olsa iyi olurdu. Ayrıca 6 ise ne kadarı takıma kalacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yenimalatyaspor.org.tr den bakabilirsiniz ben hemen SMS lerimi gönderdim
    0
    0
    Yanıtla