SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Güzellikler Camiden Beslendi"

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:07:58
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Müftülüğü, Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında 'Cami ve Gençlik' konulu bir konferans düzenledi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi konferans salonunda düzenlenen etkinlik Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başladı.

Programda daha sonra açış konuşmasını yapan Malatya İl Müftüsü Ümit Çimen, "Camiler, hakikaten bizim düşündüğümüzden de, ufkumuzu aşan manada bizim hayatımızda, tarihimizde, kültürümüzde ve medeniyetimizde çok önemli bir yere sahip. Camiler, bizi bir, diri, canlı tutan, bizi ayakta tutan, İslam'ın ve bizim ana müessesemiz. Biz Peygamber Efendimizin kendisi gibi, bıraktığı mirası, her şeyi bizim için modeldir. Mescidi de bizim için modeldir. Biz, bin yıllık bu coğrafyada ve nice gönül coğrafyamızda cami merkezli bir medeniyet inşa ettik. Bizi biz yapan değerler, bizi bir arada tutan özelliklerimiz, güzelliklerimiz hep camiden beslendi" ifadelerini kullandı.

Çimen'in konuşmasının ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Atama 2 Daire Başkanı Dr. Muhammet Ali Asar, 'Cami ve Gençlik' konulu konferansını verdi. Asar, Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında bu yıl ki temanın 'Cami ve Gençlik' olarak belirlendiğini kaydederek, "Gençlerimiz, 'Geç kalma, genç gel' çağrısına kulak vermelidir" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız