SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Güzellikleri Paylaşırız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:20:10
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Cemal Akın, ‘Eğer İstanbul Taksim’deki olaylar bundan 30-40 sene evvel yaşansaydı, neticeleri çok daha farklı olurdu’ dedi.

Sümer Park’ın  (Abdullah Gül Parkı) hizmete girmesinden bu yana faaliyet gösteren Atlas Cafe, yeni sezona yenilenmiş konsepti ile girerken, önceki akşam burada verilen iftar yemeği ile Malatya’nın siyaset, iş ve bürokrasi dünyası ve medya temsilcileri bir araya geldi. 

Sümer Park Atlas Cafe’nin iftar programına AKP Malatya Milletvekili H. Cemal Akın, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, belde belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, il genel ve belediye meclis üyeleri, TSO Meclis Üyeleri, Muhtarlar Derneği yöneticileri, medya yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı.

DOĞAN: DAHA İYİ HİZMET VERMEK İÇİN KONSEPTİMİZİ YENİLEDİK 

Atlas Cafe’nin iftar programı tasavvuf müziği ile başladı. Tasavvuf Müziği sanatçılarının birbirinden güzel eserleri seslendirmesinden sonra iftar yemeğine geçildi. 

İftar yemeği sonrasında kısa bir selamlama konuşması yapan Atlas Cafe işletmecisi ve Malatya TSO Meclis Üyesi Şahin Doğan, “Sümer Park’ın ya da diğer adıyla Abdullah Gül Parkı’nın hizmete girmesinden bu yana faaliyet gösteren Atlas Cafe’de halkımıza daha nezih bir ortam ve daha nitelikli bir hizmet sunmak için konseptimizi yeniledik. Bugün iftar davetimize icabet eden başta AK Parti Malatya Milletvekilimiz Sayın Cemal Akın’a, Battalgazi Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’a, TSO Başkanımız Sayın Hasan Erkoç’a ve tüm davetlilerimize teşekkürlerimizi iletiyorum” diye konuştu. 

ORTADOĞU’DA YAŞANAN OLAYLARA DEĞİNDİ

Atlas Cafe’nin iftar programına katılan AKP Malatya Milletvekili H. Cemal Akın yemekten sonra yaptığı konuşmada, Ramazan ayının rahmet ve bereket ayı olduğuna dikkat çekerek, “Bu ayda sevinçlerimiz çoğalır,  dayanışmamız güçlenir. Bugün burada çok değerli bir toplulukla bir arada olmamızı sağlayan Atlas Cafe’nin değerli sahibi ve işletmecisi Şahin Doğan kardeşimize teşekkür ediyorum. Birlikte, nezih bir ortamda siz değerli Malatyalı kardeşlerimizle bir arada olmanın mutluluğunu yaşattığı için” diye konuştu.

İslam dünyasının bugün büyük huzursuzluklar içinde yaşadığına dikkat çeken Akın, Türkiye’nin bir huzur adası olduğuna vurgu yaptı. Akın şöyle konuştu: “Aslında çevre ülkelere ve dünyanın değişik bölgelerine baktığımızda Türkiye bir huzur adasıdır. Özellikle İslam dünyası içinde yer alan birçok ülkedeki insanlarımızın, Müslüman kardeşlerimizin huzur içinde olmadığını görüyoruz maalesef. Özellikle Avrupa ve Amerika, her zaman darbelere karşı olduğunu ifade ettiği halde Mısır’da geçtiğimiz günlerde yaşanan darbeye, henüz açık biçimde darbe dememiştir. Son birkaç günde belki de dünyanın baskısı ile henüz yeni yeni Mısır’daki olayın bir darbe olduğuna dair bazı açıklamalar yapıyorlar”. 

Mısır’daki askeri darbe ile huzuru kaybolan insanların huzurunun da bir an önce tesis edilmesi için özellikle Ramazan ayında duacı olduklarını belirten  Cemal Akın “Keza Suriye’deki kardeşlerimiz için de Cenab-ı  Hakk’a duacıyız. Suriyeli kardeşlerimizin yıllardır süren acılarının dinmesini temenni ediyoruz. İslam dünyasının farklı coğrafyalarında bu tür huzursuzluklar, kargaşalar yaşanıyor maalesef. İnşallah 21. Yüzyıl İslam Alemi’ndeki bu üzüntülerin, huzursuzlukların ve acıların bittiği bir yüzyıl olur. Kitle haberleşme vasıtaları sayesinde İslam Coğrafyası’nda yaşayan insanlar birbirlerini daha yakından tanıyacaklar, birbirlerini daha yakından tanıdıkları için de aralarındaki ihtilafları bitirecekler inşallah” diye konuştu. 

‘TAKSİM OLAYLARI 30 YIL ÖNCE YAŞANSAYDI SONUÇLARI FARKLI OLURDU’

Konuşmasında, İstanbul-Taksim’deki olaylara da değinen Cemal Akın, “Eğer İstanbul’daki olaylar bundan 30-40 sene evvel yaşansaydı, neticeleri çok daha farklı olurdu. İçimizde hatırlayanlar olacaktır biz 1960’da bu sıkıntıları yaşadık. Yine 1980’de benzer sıkıntıları yaşadık hep birlikte. Yakın tarihlerde de benzer müdahaleler oldu” dedi.

Akın konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ancak Türkiye’de son 10 yılda demokrasinin kaydettiği aşamalar sayesinde demokrasimiz geçmişle kıyaslanamayacak kadar güçlenmesi, ekonomimizin büyümesi ve sağlamlaşması sayesinde artık az önce ifade ettiğim tarzdaki müdahalelerin yaşanmasını engellemiştir. 

Biliyorsunuz, tekrar o sıkıntılı günlere dönülmemesi hususunda meclisteki tüm partilerimiz birden TBMM’de çalışmalar yapıyorlar. Yeni Anayasa’nın hazırlanması çalışmaları devam ediyor. Meclisteki 4 parti 50’ye yakın madde üzerinde ittifak etmiş durumdadır. TBMM Anayasa Komisyonu çalışmalarına devam ediyor. Belki üzerinde ittifak edilen anayasa maddelerinin sayısı artacaktır. 

Yeni bir Anayasa hazırlanır ve kabul edilirse, kişi hak ve özgürlükleri bugünkünden çok daha fazla gelişmeler sağlanacaktır. Eskiye nazaran kişi hak ve özgürlükleri genişletilmiş, kişi hak ve özgürlüklerine müdahale daraltılmıştır. Şahısların devlet karşısında korunması konusunda çok önemli yenilikler getirilmiştir. Bunlar yasalaştıktan sonra ben ümit ediyorum ki, ülkemiz ve insanımız geçmişte bu konularda yaşadığı sıkıntıları bir daha yaşamayacaktır. 

Bu duygularla bu güzel, anlam ve değer yüklü Ramazan gününde bizi bir araya getiren Şahin Doğan kardeşime teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonraki günlerde de her zaman bir araya gelip memleketimizin sorunları üzerine hep birlikte anlayışla tartışırız. Güzellikleri paylaşırız. Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan ayının tüm insanlık alemi için hayırlara vesile olmasını diliyorum”. 

SELAHATTİN GÜRKAN: RAMAZAN RAHMET VE MAĞFİRET AYIDIR

Atlas Cafe’nin bir diğer konuğu Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, Ramazan ayının Müslümanlar için çok özel bir anlamı ve değeri olduğuna dikkat çekerek, “Bu ay rahmet, bereket, mağfiret ayıdır. Bu ayda insanların bir araya gelmesi ve dayanışma içinde olması Ramazan ayının bir başka güzelliğidir. Bugün de o güzelliklerden birini yaşıyoruz hep birlikte. Bu nedenle bizleri güzel insanlarla bir araya gelmemize vesile olan bu iftar programını düzenleyen Atlas Cafe’nin sahibi, Malatya TSO Meclis üyesi değerli kardeşim Şahin Doğan’a teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.  

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız