SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Güzelyurt Şenliği Yapıldı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Hekimhan ilçesi Güzelyurt beldesinde 4. Güzelyurt Kültür ve Sanat Şenliği yapıldı.

Belde Meydanı'nda gerçekleştirilen şenliğe Hekimhan Kaymakamı Ramazan Fani, İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, Güzelyurt Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları, Rouen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cafer Özkul, CHP Malatya İl Başkanı Veli Ağbaba, Güzelyurtlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Doğan Kazancı, CHP eski Milletvekili Muharrem Kılıç, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kültür ve Sanat Şenliği'nde bir konuşma yapan Kaymakam Ramazan Fani, şenlikleri düzenlemesinden dolayı Güzelyurt Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları'na teşekkür ederek, "Belediyeler mahallin müşterek ihtiyaçlarını karşılayan kurumlardır. Bu bağlamda belediyelerimiz, mahallin altyapı hizmetlerini yerine getirdiği gibi mahalde, kasabada ve beldede yaşayan insanların sosyal ihtiyaçlarına da duyarsız kalmamalıdırlar. Güzelyurt beldemizde yaşayan insanlarımızın en azından yılda bir sefer olsun böyle bir etkinlikle buluşturulmasına vesile olan Güzelyurt Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum. Bu tür etkinliklerle bir taraftan bizi biz yapan kültürel değerlerimizi yaşatıyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları ise, düzenledikleri şenliklerle il dışından gelen vatandaşların, aileleriyle hasret giderdiğini ifade ederek, "Ben şuna inanıyorum ki, Türkiye'de küçük ilçe ve kasabalarda bu tür etkinliklerin daha çok olması gerekiyor. Tabi bunlara bütçe gerekiyor. Kendi olanaklarımızla, bizi seven dostlarımızın da büyük katkılarıyla 4. Kültür ve Sanat Ekinlikleri'ni düzenledik. Umarım bizden sonra da gelecek yıllarda bu etkinlikler devam eder. Bu tür etkinliklerin en büyük olumlu
yönü; yurt içinden ve yurt dışından gelen hemşerilerimiz kendi yöresinde bir hasret gidermek, doğduğu baba ocağına gelmek, kendi kültürel bağlarını yaşatmak aynı zamanda çevre köylerden gelen vatandaşlarımızla da iyi bir vakit geçirmek fırsatını yakalıyor. Bu doğrultuda dostluk bağları da güçleniyor" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından 4. Güzelyurt Kültür ve Sanat Şenliği halk oyunlarıyla başladı. Şiir dinletilerinin de sunulduğu etkinlikte birbirinden ünlü sanatçılar da sahne aldı.

Öte yandan şenliklerin düzenlenmesinde emeği geçenlere plaket sunuldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız