SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Güzelyurt Şenlik Yaptı

A- A+ PAYLAŞ

Hekimhan'ın Güzelyurt belde belediyesinin kuruluşunun 50'nci yıldönümü dolayısıyla düzenlenen "1. Güzelyurt Kültür ve Sanat Şenliği" gerçekleştirildi. Törene katılan CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu'nun, yörelere hizmet konusunun il genel meclisi üyelerinin "iki dudağı" arasında olmaması gerektiğini, Vali ve Kaymakamların da görüşlerinin alınmasının uygun olacağını dile getirdi.

Güzelyurt'taki şenliğe; Hekimhan Kaymakamı Tülay Baydar, CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Hekimhan Belediye Başkanı Vahit Mutlu, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yazıhan Belediye Başkanı Ali Kaya, Ağılbaşı Belediye Başkanı Süleyman Yıldırım,
Dilek Belediye Başkanı Muzaffer Güven, İl Genel Meclisi'nin bazı üyeleri, CHP il başkanı Hacı Demirhan ile yöneticileri, Malatya Kültür ve Sanat Derneği (MAKSAD) Başkanı Yaşar Karaaslan, birçok sivil toplum örgütünün yöneticisi ya da temsilcisi ile kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

Açış konuşmasını yapan belde belediye başkanı Ali Seydi Millioğlulları, yaptıkları hizmetleri dile getirdi ve "Beldemizin kuruluşunun 50. yılında düzenlediğimiz bu şenliği geleneksel hale getirmeyi düşünüyoruz. 1 Eylül Dünya Barış günü aynı zamanda. Böylesine anlamlı bir güne denk gelen bu ilk şenliğimizin Malatyamıza, ülkemize ve dünyaya barış ve mutluluk getirmesini diliyorum."dedi.

CHP Milletvekili Aslanoğlu da, şenlikle ilgili görüşlerini dile getirip, emeği geçenlere teşekkür ettikten sonra, "Seçilmişlere saygımız sonsuz ama, yörelere hizmet gitmesi konusu, sadece seçilmişlerin, yanı il genel meclisi üyelerinin iki dudağı arasında olmamalı. Valilerin ve kaymakamların da görüşleri alınmalı. Çünkü onlar devlet anayı, devlet babayı temsil ediyor." diye konuştu.

Hekimhan Kaymakamı Tülay Baydar ise özetle “Atatürk ilke ve inkilapları ile yerel kültürel zenginliklere sahip bu yöremizde hizmet yapmaktan ve yörenin güzel insanlarını tanımaktan çok mutluyum.” dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra İnönü Parkı Yazlık Düğün Salonu ile Atatürk Bulvarı'nın açılışı gerçekleştirildi. Konuşmacı olarak Prof.Dr. Kemal Kartal, Doç.Dr., Yrd.Doç.Dr. Hüseyin Erkul, Yrd.Doç.Dr., Aydın Usta ve Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları’nın katıldığı "Yerel Yönetim" konulu bir açık oturum kütüphane salonunda gerçekleştirildi.

Şenliğin ikinci bölümünün açılışı ise Malatya Kültür ve Sanat Derneği üyesi sanatçılarının sunduğu şiir dinletisi ve skeçlerle başladı. Daha sonra yerel ve ulusal düzeydeki ses sanatçılarının sunduğu müzik ziyafeti ile devam etti. Akşam da Selahattin Alpay ile yerel sanatçıların katıldığı konser gerçekleştirildi.

HABER-FOTO: Yaşar KARAASLAN
(Son fotoğraf İHA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız