SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Güzergahta Malatya da Var

A- A+ PAYLAŞ

Avusturya'ya gidecek olan doğalgaz boru hattının geçiş güzergahında bulunan Adıyaman'da Nabucco Doğalgaz Boru Hattı Projesinin tanıtımı yapıldı. Güzergah üzerinde Adıyaman'ın yanı sıra Şırnak, Mardin, Şanlıurfa, Malatya ve Sivas illeri de bulunuyor.

Toplantı Ziraat Odası konferans salonunda gerçekleştirildi. Bilgilendirmeyi; Nabucco Genel Müdürü Erdal Tüzünoğlu, Teknik Müdürü Edip Müyesseroğlu, Enerji ve Çevre Yatırımları Koordinatörü Tuğrul Ertuğrul, Çevre Mühendisleri Banu Göle ve Erol Çatalbaş yaptı. Proje hakkında, boru hattının geçtiği kırsal kesimde yaşayan vatandaşların bilgilendirildiği toplantıda, projenin içeriği anlatıldı. 2002 yılında başlatılan proje kapsamında doğalgaz boru hattının Gürcistan ve Irak üzerinden Türkiye'ye geleceği buradan da Romanya ve Macaristan üzerinden Avusturya'ya iletileceği öğrenildi. 4000 kilometre olan toplam boru hattı uzunluğunun 2730 kilometresi Türkiye'den geçecek. Bu projeden Türkiye'nin faydalanıp faydalanmayacağı henüz bilinmiyor.

Toplantıda projenin önemi şöyle açıklandı:
"Nabucco projesi, Avrupa Birliği ülkelerine ve ülkemize doğal gaz temini amacıyla planlanan önemli bir projedir. Bu proje ile doğal gaz ihtiyacının kısmen Türkmenistan, Irak, Azerbaycan ve Mısır gibi ülkelerden temin edilmesi mümkün olacak, enerji koridoru olma yolunda ilerleyen ülkemizin stratejik önemi daha da artacaktır. Yapılacak yatırımla hem ülke ekonomisine, hem de bölgesel ekonomiye katkı sağlayacaktır."

Başlangıç noktası Irak sınırında Şırnak'ın Silopi ve Cizre ilçeleri olan boru hattının Sivas Karadağ Eteklerinde Gürcistan Boru Hattına bağlanacağı bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız