SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Hababam Sınıfı' Daveti

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:51:08
'Hababam Sınıfı' Daveti
A- A+ PAYLAŞ

Türk Edebiyatı’nın en önemli yazarlarından Rıfat Ilgaz’ın 1957’de kaleme aldığı; 1974 yılında Ertem Eğilmez’in sinemaya aktardığı efsanevi Hababam Sınıfı’nın Malatyalı öğrencisi Dilaver Gür, Adana Altın Koza Film Festivali’ne davet edildi.

Bu yıl 16-22 Eylül tarihlerin arasında 20.si gerçekleştirilecek olan Adana Altın Koza Film Festivali’nde Hababam Sınıfı Sergisi açılacak. Hababam Sınıfı’na ilişkin 4 bölümlük sergide Hababam Sınıfı karikatürleri, Hababam Sınıfı Müzikalinden fotoğraflar, filmin 5 ayrı bölümünden oluşan fotoğrafların yanı sıra dördüncü bölümde ise set fotoğrafları yer alacak. 

Efsanevi sınıfın Malatyalı oyuncusu Dilaver Gür ise, kendi arşivindeki 25 fotoğrafla sergide yer alacak.

38 yıl sonra Malatya’da buluşturmuştu

Hababam Sınıfı’nın Malatyalı oyuncusu Dilaver Gür, geçtiğimiz yıl 3.’sü düzenlenen Malatya Uluslararası Film Festival’inde Ahmet Arıman, Teoman Ayık, Dinçay Çetindamar, Mehmet Çatay, Halit Akçatepe, Ercan Gezmiş, Ergun Sözen, Ümit Doğru, Tuncay Akça, Faruk Şavlı, Tayfun Akalın, Cafer Dere ve Gazanfer Şener’den oluşan Hababam Sınıfı’nın 13 öğrencisini 38 yıl sonra Malatya’da buluşturmuştu. Festivali’nin açılışında Hababam Sınıfı öğrencileri, 

tıpkı filmdeki gibi ders ziliyle sahneye çıkmış ve Hababam Sınıfı serisinin unutulmaz karakteri Mahmut Hoca’ya (Münir Özkul) verilen Yaşam Boyun Onur Ödülünü, filmin bir diğer oyuncusu olan Halit Akçatepe’ye (Güdük Nemci) takdim etmişlerdi. 

Altın Koza’ya davet edilen Dilaver Gür, davete ilişkin “Biliyorsunuz geçen yıl Hababam Sınıfı’nı kendi gayretimizle Malatya’da bir araya getirmiştik. Hababam Sınıfı’nın Malatya’da buluşması epey ses getirdi. Altın Koza Film Festivali düzenleme komitesinden bir yetkili geçen sene Malatya Film Festivali’nin açılışına gelmiş ve Hababam Sınıfı’nın sahneye çıkmasından çok etkilenmiş. Bu yıl da Adana Altın Koza Film Festivali’nde ‘Hababam Sınıfı’ sergisi açılacakmış. Geçen yıl, kendi arşivimdeki fotoğraflarla Malatya’da açtığım sergiyi görmüşler. Bu yıl Adana Altın Koza Film Festivali Komitesi, ‘Hababam Sınıfı’ için özel bir sergi tertiplemişler. Bizi de davet ettiler.  Arşivimde yer alan Hababam Sınıfı’na ait 25 fotoğrafla Altın Koza Film Festivali’ndeki sergide yer alacağız’ dedi.

Foto -1- Hababam Sınıfı, geçtiğimiz yıl Malatya Uluslararası Film Festivali'nde, Mahmut Hoca'ya (Münir Özkul) layık görülen Yaşam Boyu Onur Ödülünü, Özkul adına Halit Akçatepe'ye (Güdük Necmi) takdim edilmişti

Foto -2- Hababam'ın iki Malatyalı oyuncusu. Dilaver Gür, hemşehrimiz merhum Kemal Sunal ile birlikte (Dilaver Gür Arşivi)

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız