SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hababam Sınıfı Gerçek Oldu!

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:24:20
Hababam Sınıfı Gerçek Oldu!
A- A+ PAYLAŞ
 
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nde (BEÜ) öğrenim gören 6 öğrenci, bütünleme sınavında antenli ses alıcı, transmitter (verici), düğme kamera, cep telefonu ve bilgisayar gibi teknoloji aletleriyle kurdukları düzenekle kopya çekmeye çalışırken suçüstü yakalandı. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, BEÜ Diş Hekimliği Fakültesi'nde öğrenim gören öğrencilerin kopya çekmek için teknolojik bir düzenek kurduğu ihbarı üzerine çalışma başlattı.
 
Polis, diş hekimliği fakültesindeki bütünleme sınavları sırasında fakültenin önünde park halinde duran 41 KL 117 plakalı otomobile baskın yaptı. Araçta yapılan aramada, 2 antenli ses alıcı, 1 vın modem, transmitter, anten, cep telefonu, uzatma kablosu, flaş bellek, tablet bilgisayar ve akü ele geçirdi.
 
Otomobildeki öğrenciler A.U.K., A.İ.Ş. ve H.D.'nin, kurdukları düzenekle sınav salonunda bulunan ve birinin üzerinde düğme kamera bulunan arkadaşları E.K., H.D. ve U.Ç.'ye soruları çözmeleri konusunda yardım etmeye hazırlandığı ortaya çıktı.
 
Araçtaki öğrencilerin, düğme kamera aracılığıyla soruları bilgisayara aktaracakları, cevaplarını da sınavdaki arkadaşlarına, kulaklarındaki kablosuz küçük kulaklıklar aracılığıyla bildirecekleri öne sürüldü.
 
Adile Naşit, Kemal Sunal ve Halit Akçatepe gibi ünlü isimlerin oynadığı 'Hababam Sınıfı Uyanıyor' filminde sahnelenen bilgi yarışmasında başarısızlıkla sonuçlanan telsiz ve kulaklıkla kopya çekme girişimini hatırlatan teknolojik düzenekli kopya girişimi, polisin erken davranmasıyla gerçekleşmedi.
 
Gözaltına alınan 6 öğrenci, yaz okulunda bütünlemeye kaldıkları derslerden geçebilmek için böyle bir yol izlediklerini, ancak pişman olduklarını söyledi. Öğrenciler, ifadelerinin ardından savcılığın talimatıyla serbest bırakıldı. Öğrenciler hakkında üniversitenin de soruşturma başlattığı bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız