SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hababam'ın Diğer Malatyalısı 'Dilaver' Anlattı

0
Güncellendi - 2016-05-29 16:43:41
Hababam'ın Diğer Malatyalısı 'Dilaver' Anlattı
A- A+ PAYLAŞ

Türk sinemasının başyapıtlarından ve ünlü komedi klasiklerinden Hababam Sınıfı filmlerinde, diğer rol arkadaşları gibi lakabıyla değil kendi adıyla oynayan 66 yaşındaki Dilaver Gür, "Hababam Sınıfı'nı önce annem-babam sonra çocuklarım izledi, şimdi de torunlarım izliyor" dedi.

Hababam Sınıfı'nın ilk üç filminde Malatyalı merhum Kemal Sunal ile birlikte oynayan Gür'ün hayatı, İstanbul Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi'ni (Yıldız Teknik Üniversitesi) kazandığında değişmeye başladı. Üniversiteyi kazanan ve İstanbul'da bir gazetede gördüğü ilan sonrası Hababam Sınıfı kadrosuna katılan Gür, haylaz Hababam Sınıfı'nın çalışkan üniversite öğrencisi olarak başta Adile Naşit olmak üzere herkesin dikkatini çekmeyi başardı

"LAKABIM SONRADAN 'DİLAVER' OLDU"

d3Rıfat Ilgaz'ın Hababam Sınıfı romanından uyarlanan ve yönetmenliğini Ertem Eğilmez'in yapığı unutulmaz başyapıtın 'Hababam Sınıfı', 'Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı' ve 'Hababam Sınıfı Uyanıyor' filmlerinde oynayan Gür, yüzlerce kişi arasında yapılan değerlendirmeyle filme seçildiğini anlattı.

Gür, 20 kişilik bir grup olarak filme seçildiklerini ve ismiyle oynayan tek karakter olduğunu kaydederek, "Aslında benim ismim Hababam Sınıfı'nın ilk filminde 'Sansar Behçet' idi. Herkesin bir lakabı vardı. Ancak o 'Dilaver' tişörtünü giymem ve Kemal Sunal ile olan bazı sahnelerde bana ismimle hitap etmesi nedeniyle Hababam Sınıfı'nın 'Dilaver'i oldum" diye konuştu.

Kemal Sunal'la birlikte rol almanın kendisi için büyük bir onur olduğunu dile getiren Gür, "Kemal Sunal hemşerimiz ama birbirimizin Malatyalı olduğunu bilmiyorduk. Saçını taradığım sahnede ismimle hitap etti. 2-3 dakikada olsa onunla bir araya gelmek güzeldi" dedi.

"HERKES KENDİNDEN BİR ŞEYLER BULUYOR"

Gür, Hababam Sınıfı filmlerinde herkesin kendisinden bir şeyler bulduğunu, bu nedenle de sevilerek izlendiğini söyledi.

Hababam Sınıfı'nın 40 yıldır izlendiğini dile getiren Gür, "Her insanın okul geçmişi vardır. Burada onlar kendilerinden de bir şeyler buluyorlar. Kopya sahneleri, okuldaki yaramazlıklar herkes değişik şekilde yapmıştır. Onlarda kendilerinden bir şeyler bulduğu için fil 40 yıldır sevilerek izleniyor. Bu filmi önce benim annem-babam izledi. Daha sonra çocuklarım izledi. Şimdi torunumla birlikte izliyorum" şeklinde konuştu.

"ADİLE NAŞİT BANA İŞ BULDU"

Gür, serinin üçüncü filminde mühendis olduğunu ifade ederek, daha sonra askere gittiği için diğer filmlerde rol alamadığını anlattı.Serinin üçüncü filmini mühendis olarak oynadığını kaydeden Gür, şunları söyledi:

"Adile Naşit benim okuduğumu bilirdi. Ben, kendisine 'anne' derdim. Okuduğumu bildiği için 'ne yaptın evlat?' diye sorardı. Üçüncü filmde elini öptüm ve 'mühendis bir oğlun var' dedim. Daha önceden 'okulu bitirdiğimde iş senden' demiştim. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet İsvan ile görüşmüş ve bana 'işe başlayacağımı' söyledi. Fakat askerlik kararı aldırdığım için işe başlayamadım, sonraki filmlerde de oynayamadım."

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

d1

d2

d4

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • MURAT (7 yıl önce)
    Bende eski komşusu olarak kendisini ve ailesini tanımaktan büyük onur duyduğum ayrıca torunu ile kızımın iyi bir arkadaş olması da ayrı bir mutluluk benim için. Dilaver abim. Rabbim sana da ailene de sağlıklı uzun ömürler nasip etsin. Herşey gönlünce olsun.(murat)
    0
    0
    Yanıtla