SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hababam'ın 'Dilaver'i Tarık Akan'ı Anlattı

0
Güncellendi - 2016-09-18 04:01:27
Hababam'ın 'Dilaver'i Tarık Akan'ı Anlattı
A- A+ PAYLAŞ

Hababam Sınıfı’nın ‘Dilaver’i Dilaver Gür, kaybettiğimiz usta sanatçı Tarık Akan’ın vefatının kendilerini çok üzdüğünü ifade etti.

Akan ile birlikte Hababam Sınıfı filminde oynayan Gür, usta sanatçıyla Hababam Sınıfı filminde birlikte oynamanın gururunu yaşadığını belirtti.

Hababam Sınıfı filminin kadrosunun Türkiye’de büyük değer gören bir oyuncu topluluğundan oluştuğunu dile getiren Malatyalı oyuncu Gür, “Tarık Akan, Hababam Sınıfı filminin nemli oyuncularından biriydi. Hababam Sınıfı 41 yılını geride bıraktı ve yaprak dökümleri devam ediyor” dedi.

“ONUNLA AYNI FİLMDE OYNAMAKTAN GURUR DUYDUM”

tarıkakan1Gür, Tarık Akan ile birçok anısının olduğunu kaydederek, şunları söyledi:

“Tarık Akan, Hababam Sınıfı filminin çevrildiği dönemde diğer filmlerinden dolayı bir hayli popülerdi. Film çevirdiğimiz set Üsküdar’da idi, kendisi Bakırköy ben de Bahçelievler’de oturuyordum. Mercedes arabası vardı. Onunla birlikte beraber sete gittiğimiz oldu. Trafikte durduğunda büyük rağbet görürdü.”

Tarık Akan’ın alçak gönüllü ve mütevazi bir insan olduğunu anlatan Gür, usta sanatçının önemli bir oyuncu olduğunu belirtti.

Gür, Türk Sineması’nın önemli bir değerini kaybettiğini ifade ederek, “1975 yılında birlikte Hababam Sınıfı filminde oynadık. Karizmatik ve yakışıklı bir jöndü ama hiçbir zaman alçak gönüllüğü ve mütevaziliğinden ödün vermedi. Çok güzel anılarımız oldu. Kendisiyle birlikte bir filmde rol almak beni gururlandırdı” diye konuştu.

SETTE UYUYA KALMIŞ

Usta oyuncu Tarık Akan ile ‘Hababam Sınıfı’nda unutamadığı bir anısı olduğunu belirten Gül, “Hababam Sınıfı filminin bir sahnesi çekiliyordu. Yönetmen Ertem Eğilmez ile birlikte sahne çekimi için hazırlandık ama Tarık Akan o an yoktu. O gün ki gibi iletişi araçları yoktu. Kendisini bekledik. Aradan yarım saat veya bir saat gibi bir zaman geçti. Herkes usta oyuncuyu aramaya koyuldu. Bizler ararken, karşıdan Tarık Akan gözleri şiş bir şekilde, esneyerek, sette görününce yönetmen Ertem Eğilmez, kızgınlıkla usta oyuncuya neden geç kaldığını sordu. Akan, sette uyumuştu. Tabi yönetmen kendisini biraz fırçaladı. Diğer oyunculardan bir farkının olmadığını söyledi. Elini yüzünü yıkadıktan sonra, çekimlere devam ettik. Öyle tatlı bir anım oldu. Tekrardan tüm Türkiye’nin başı sağ olsun” ifadelerini kullandı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

tarıkakan

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (7 yıl önce)
    Adam gibi adamdı. Sanatçı dediğin böyle olur. Halkın yanında olur. Güç sahiplerinin yanında değil. O hep doğru kaldı. Eğilmedi.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bülent Arıkan (7 yıl önce)
    Görüşleriyle boş sözleriyle kendini yıprattı sanatçı dediğin halkın içinden halkın dilinden gitmeliydi ilyas salmandan farkı kalmadı ama yinede beddua etmem bana yakışmaz kardeşce yaşamak dururken kendini aydın sanan kişiler halkı kışkırtmalarından nefret ediyorum yinede Allah Rahmet etsin
    %0
    %100
    Yanıtla
  • MÜHENDİS (7 yıl önce)
    HALKIN ADAMI,HALKIN SEVDİĞİ BİR SANATÇI İDİ ÜLKENİN SORUNLARINA DEĞİNEN FİLMLERDE OYNADI HEP.DİĞER DEMOKRAT VE ATATÜRKÇÜ SANATÇILAR GİBİ HİÇ BİR ŞEY ONU KORKUTMADI YILDIRMADI. DOĞRU BİLDİĞİ YOLDA MÜCADELE ETTİ. HİÇ YALAKALIK YAPMADI.RUHUN ŞAD MEKANIN CENNET OLSUN BÜYÜK ADAM GÜLE GÜLE.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Aliosmam (7 yıl önce)
    Mekanı cennet olsun inşallah ustat büyük değer. Adam gibi adam ruhun sad olsun rabbim yar ve yardimcin olsun inşallah
    %100
    %0
    Yanıtla