SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Haber Asparagastır'

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor Kulübü, İsveçli futbolcusu Johansson'un ülkesindeki bir yayın organında çıktığı öne sürülen haberinin "asparagas (gerçek dışı, hayal ürünü, uydurma)" olduğu iddiasında bulundu.

Malatyaspor Kulübü'nün resmi internet sitesinde, "KAMUOYUNUNA (açıklamanın başlığında bu kelime aynen böyle) ÖNEMLE DUYURULUR" başlığıyla yayınlanan açıklamada, İhlas Haber Ajansı'nın geçtiğimiz hafta sonunda Stockholm mahreciyle verdiği, Johannson'un Türkiye ve Malatya'ya ilişkin iddialarını içeren haberin doğru olmadığı iddia edildi.

Kulübün internet sitesinde yayınlanan açıklamanın son bölümünde yeralan ve Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği'nden gönderildiği ifade edilen bir yazının "5 Mayıs 2007" tarihini taşıması da dikkat çekti ve anlaşılamadı.

Malatyaspor Kulübü'nün internet sitesindeki açıklama şöyle:

"Geçtiğimiz hafta içerisinde ulusal , yerel görsel ve yazılı medya da oldukça büyük bir yankı uyandıran bir haber yayımlanarak kulübümüz sporcusu H.Sebastian JOHANSSON ile ilgili iddialar ortaya atılmış idi.

Kulübümüzün yoğun girişimleri sonucunda kendilerine faks , e-mail yoluyla ulaştığımız T.C. Stockholm Büyükelçisi Sn: Necip EGÜZ beyefendinin yazışmalarımıza bizzat Başkan Vekilimiz Nadir ALATAŞ’ı telefonla arayarak vermiş olduğu cevabı şu şekildedir.;

“Tarafımızdan yapılan kapsamlı araştırmalar neticesinde bahse konu olan haberin yayınladığı iddia edilen gazetenin sadece metrolarda ve alışveriş mekanlarında dağıtılan el broşürü niteliğinde ağırlıklı olarak reklamlardan oluşan bir yayın organı olduğu bu organda da sporcumuzun ülkemizi ve insanlarımızı karalayıcı hiçbir beyanatın bulunmadığı bizzat görülmüştür.

Sporcumuz bu yayın organında sadece ve sadece ülkesinde futbol oynama imkanı olursa tercihini bundan yana kullanabileceğini belirtmiştir.Buna ait dokümanlar Kulübümüze faks ve e-mail yoluyla ulaştırılacaktır.

İsveç in en büyük ve tirajı en yüksek gazetelerinden biri olan AFTONBLADET isimli gazetesinde bile böyle bir haberin kesinlikle yer almadığı bu tür haberlerin ikili ilişkilere zarar vereceğini basınımızın bu konulara daha duyarlı yaklaşması gerektiğini ve yapılan araştırmalar sonucunda tamamen sansasyonel ve asparagas bir haber olduğunu beyan etmişlerdir.

Öncelikle biz Malatyaspor Kulübü Yönetim Kurulu ve bütün Malatyalılar adına Saygıdeğer Büyükelçimiz Sn: Necip EGÜZ beyefendiye konuya göstermiş olduğu hassasiyetten ve tarafımıza gösterdiği takdire şayan nezaketinden dolayı şükranlarımızı sunarız.

Ayrıca herkes tarafından bilinen ve beyefendiliği ile tanınan sporcumuz H.Sebastian JOHANSSON un iyi niyetine ve bu tarz açıklamaları yapmış olmadığına inancımız tam idi, çünkü Malatya halkı kendisini ,kendisi de Malatya halkını sevmiş ve ilimizde kaldığı 2 yıl boyunca en ufak bir problem bile yaşamanda yaşantısına devam etmiş hatta zaman zaman annesi , babası, ülkesinden arkadaşları da ilimize ziyaretine gelerek kendisinin yanında kalmış ve en küçük bir problem bile yaşamadan ilimizden ayrılmışlardır.Kendisine güvenimizin sonsuz olduğunu ve Malatyasporun 2008 yılı sonuna kadar sözleşmeli sporcusu olduğunu kamuoyunun bilgilerine sunarız.

Saygılarımızla ….

Stockholm Kosolosluğu tarafından Kulübümüze yollanan yazının metni aşağıdaki gibidir.

Sn. Alataş

Sebastian JOHANSSON'un " SvenskaFans.com" çıkan beyanatının ilgili bölümlerinin beyanatı ekte sunulmuştur.05.05.2007

Cemal ERBAY
Müsteşar
T.C. Stockholm Büyükelçiliği

EK:

Malatya'da yaşam normal . Dikkatleri çeken üç misyonerin öldürülmesi dışında herşey sakin.Günler antrenman yapmak ve istirahatle geçiyor.Boş zamanlarımı ekseriyetle Senkerik'le birlikte kahvehanelerde geçiriyorum.Bazen bir film izliyoruz veya internette dolaşyoruz.Burada hayatımı kurtaran internet .İnternette İsveçdeki lig maçlarını özellikle IFK Göteborg un maçlarını takip ediyorum.

Zaman çok çabuk geçiyor.Sezonun bitmesine sadece 4 hafta kaldı .tatilimi İsveç te geçireceğim .Kontratımın bitmesine 1 yıl kaldı .Türkiyenin dili ve kültürüne adapte olduğumu söyleyebilirim .Herşey yolunda Ancak ileride ne olacağını bilemiyorum.

dediği belirtilmiştir.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız