SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Haber Bizi Mutlu Etti'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Erkoç, 5084 sayılı teşvik yasasının 3 yıl daha devamının kendilerini sevindirdiğini belirtirken, AKP Milletvekili Öznur Çalık da, bu kararın isabetli olduğunu ve Malatya'nın cazibe merkezi olacağını söyledi.

"MUTLU ETTİ.."
TSO başkanı Erkoç, yaptığı açıklamada, "1 senedir 5084 sayılı Teşvik yasasının uzatılmasını talep etmiştik. Bu anlamda 49 odayla birlikte ciddi çalışmalar yaptık. Dün aldığımız bir haber bizleri çok mutlu etti. 5084 sayılı teşvik yasası bazı değişikliklerle 3 yıl daha devam edecek. Özellikle çalışanların sigortalarının devlet tarafından ödenmesine devam edilecek. Bu bölgeye önemli katkılar sağlamaktadır. 5084'ün 2 yıl uzatılmasını talep etmiştik ama 3 yıl daha bu yasa geçerli olacak. Sadece enerji desteği tamamen kalktı. Çünkü, burada da ciddi anlamda bu teşvikten yararlanamayan illerden baskılar oluştu. Haksız rekabet sağladığı için enerji desteği verilmiyor. Malatya 4. bölgede yer alıyor ve 3 yıl daha teşvikten yararlanacağız. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah bu karar bölgemiz ve ülkemiz için hayırlı olur. Ekonomik gelişme noktasında da sıkıntıların önüne geçmiş olur" dedi.

3. Organize Sanayi Bölgesi'nin tapusunun alındığını da kaydeden Erkoç, "Malatya için diğer önemli bir konu ise, yıllardır 3. OSB Bölgesi için bir çalışma başlatmıştık. 7 bin 500 dönüm mera arazisinin hazineye devri için ot bedelini Organize Müdürlüğü olarak yatırmıştık. Burayı hazineye devrettik. Son alınan kararlar doğrultusunda hazine tapu vermemeye başladı. Kiralama yoluna gidiyordu. Ama bu Malatya için önemli olduğunda ciddi anlamda bir çalışma yaptık ve Maliye Bakanımız talebimizi imzaladı ve tapuyu aldık. Bu da Malatya'nın kalkınması ve ekonomisine ciddi anlamda katkı sağlayacak. Malatya'ya yatırım yapmak isteyen müteşebbisler sıkıntı çekmeyecek" diye konuştu.

"İSABETLİ OLDU.."
Bu arada AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık da konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Çalık, "Malatya cazibe merkezi olmaya aday ilimizdir. Organize sanayi bölgesiyle, teşvik kapsamında olmasıyla ve kalkınma ajansıyla yatırımların artacağını ümit ediyoruz" dedi.

Basın mensuplarının 5084 sayılı teşvik yasasının uzatılmasıyla ilgili sorularını cevaplandıran Çalık, "Teşvik yasasından 49 il ile birlikte Malatya'da istifade ediyordu. 31 Aralık 2009 tarihinde sona eren teşvik yasasının 3 yıl daha uzatılması için Ticaret ve Sanayi Odamızın, iş adamı derneklerimizin bize getirdikleri teklifleri sayın başbakanımız ve bakanlarımıza ilettik. Sigorta primlerinin devlet tarafından ödeneceğinden, yatırımcıların istihdamı sıkıntılı sürecinde, işadamlarımıza katkı için uzatılması iyi oldu. 5084 sayılı yasanın uzatılması son derece isabetli olmuştur" ifadelerini kullandı.

"Malatya'nın diğer illerden farkı var. Malatya teşvikte 4.bölgedir. Kalkınma ajansının merkezidir. Organize Sanayi bölgemize 12 bin metrekare yeni alan kazandırıldı. Maliye Bakanımız bunu imzaladı. Yatırım yapacak müteşebbislere yeni sahalar oluşturduk" diyen Çalık, daha sonra şu cümleyle sözünü tamamladı:

"Malatya cazibe merkezi olmaya aday ilimizdir. Organize sanayi bölgesiyle, teşvik kapsamında olmasıyla ve kalkınma ajansıyla yatırımların artacağını ümit ediyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız