SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Haber Heyecanı Çok Farklı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:16:30
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Park Alışveriş Merkezi tarafından düzenlenen “Basın Günleri” kapsamında Minder Sohbeti'ne katılan Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, gazetecilik üzerine önemli açıklamalarda bulundu.

Gazetecilikte heyecanın önemli olduğuna dikkat çeken İbrahim Karagül, “Gazeteciliğin mutfağında yetiştik. Haberciyiz ve haber üzerine yetiştik. 1997 yılından bu yana köşe yazıyorum ama köşe yazılarım hep haber içeriklidir. Hep haberlerden hareketle yazarım, çok teorik yazmamaya çalışırım. Kişisel olarak gazeteciliği seviyorum. Yönetici de olsam, gazetenin mutfağına girer ve arkadaşlarımla beraber çalışırım, o heyecanı duyarım. Heyecanınızı kaybederseniz, gazeteciliğiniz ortadan kalkıyor” diye konuştu.

Karagül, haberin heyecanı ve coşkusunu yaşamanın farklı bir duygu olduğunu belirterek, şunları ifade etti: “Gazetecilerin yönetici olmasını tavsiye etmiyorum. Gazetecilerin gazeteci olarak kalması lazım. Ama medya yöneticiliği de bir şekilde gazetecilik formasyonuna döndü. Muhabir de olsanız, editör de olsanız, yönetici de olsanız, televizyon programcısı ya da spiker de olsanız bir şekilde gazeteciliğin en güzel tarafı haber ile haşır neşir olmaktır. Haberin heyecanı ve coşkusunu yaşamak çok farklı bir duygu.”

Gazeteciliği toplumun yönelimleri açısından önemli bulduğunu kaydeden Karagül, “Gazeteciliği, Türkiye’nin o bulunduğu toplumun yönelimleri açısından çok önemserim. Gazeteciler toplumlarda bir şeyi ilk defa söyleyen insanlar olurlar. Risk alırlar ve yeni şeyler söylerler. Hata da yaparlar ama söylediklerinin büyük çoğunluğu doğru çıkar” dedi.

ABBAS GÜÇLÜ SOHBETİ..

Malatya Basın Günleri dolayısıyla düzenlenen bir diğer minder sohbetine, Genç Bakış Programı'nın sunucusu Gazeteci Abbas Güçlü katıldı. 

Malatyapark AVM Genel Müdürü Ali Günaçar’ın yönettiği sohbette konuşan Abbas Güçlü, "Şu anda 20 milyon öğrencimiz var. Sadece ilköğretim okullarına giden öğrenci sayımız Yunanistan'ın nüfusundan daha fazla. Toplam öğrenci sayımız 8-10 Avrupa ülkesinin nüfusundan daha fazla" dedi.

İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin de yoğun ilgi gösterdiği minder sohbetinde sorulara cevap veren Güçlü, eğitimde eşit şartların sağlanması gerektiğini de vurguladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız