SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Haber Servisi Malatya Dışından!..

A- A+ PAYLAŞ

Yayınevindeki vahşetle ilgili olarak basına sızan "ayrıntılı" bilgilerin kaynağı Malatya dışı!.. Bu arada sokaktaki vatandaşlar, olayları ana cadde üzerindeki elektronik mağazalarının vitrinlerindeki televizyonlardan yayınlanan haber bültenlerinden izlediler.

AYRINTILAR MALATYA DIŞINDAN..
3 kişinin katledildiği, saldırganlardan biri olduğu belirtilen bir kişinin yaralandığı, 4 kişinin gözaltına alındığı olayla ilgili olarak Malatya'daki yetkili ağızlardan, "kamuoyunu tatmin edici" bir açıklama gelmezken, olayla ilgili haberlerin tüm ayrıntıları, "Malatya dışı" kaynaklı olarak yaygın basın organlarında yeralmaya devam ediyor.

Vali Halil İbrahim Daşöz'ün dahi ilk saatlerde "ölü sayısı ile ilgili çelişkili" bilgiler verdiği Malatya'da, "açıklama yapabilecek" durumdaki üst düzey yetkililer, "aydınlatıcı" bilgiler vermezken, resmi makamların Ankara'ya aktardığı tüm bilgiler ve ayrıntılar, daha önceki benzer olaylarda da olduğu gibi, buradan kısa sürede yaygın basın organlarında yeralıyor.

Olaydan sonra yakalananların kimlikleri ile ilgili ayrıntılar, üzerlerinden çıkan mektuplar vs. gibi haberler de "Malatya dışından" basına servis edilen bilgiler arasında.

Malatya'da birkaç yıldır misyoner faaliyetlerde bulunduğu ifade edilen kurbanlardan Alman uyruklu olduğu belirtilen kişi ile ilgili kimlik bilgileri konusunda dahi Vali ilk saatlerde "doğru" bilgi veremezken, bu konudaki kimlik bilgileri de ajans haberlerinde yeralıyor.

VATANDAŞIN HABERE İLGİSİ..
Öte yandan, 3 kişinin katledildiği olayla ilgili bilgilerin yerel ve yaygın televizyon kanallarının haber bültenlerinde yeralmaya başlamasından sonra, sokaktaki çok sayıda vatandaş, haberleri elektronik eşya satan işyerlerinin vitrinlerindeki televizyonlardan izlediler. Ana caddedeki birçok işyerinin önünde bu nedenle kalabalıklar oluştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız