SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"'Haberim Yoktu' Mazeretini Kabul Etmiyorum!."

0
Güncellendi - 2016-04-08 04:32:13
A- A+ PAYLAŞ

  • Vali Kamçı, kaymakamları ve daire müdürlerini uyardı: "Hiç kimse vazgeçilmez değildir"..

Vali Süleyman Kamçı, kaymakamların ilçelerdeki bütün iş ve işlemleri yakından takip etmelerini isteyerek “Kaymakamlarımız yatırımlar da dahil olmak üzere bütün iş ve işlemlerden haberdar olmalı. ‘Bana söylenmedi, benim haberim yoktu’ mazeretlerini kabul etmiyorum” dedi.

Kamu kurumlarının müdür, başkan ve amirlerinin katıldığı daire müdürleri toplantısı yapıldı. Battalgazi Belediye Meclis Salonundaki toplantıda konuşan Vali Süleyman Kamçı, vatandaşların kamu hizmet beklentilerinin en iyi şekilde karşılanması için kamu görevlilerinin dikkat etmesi gereken konulara değindi.

“Hiç kimse vaz geçilmez değildir”

Geçici görevlendirme ile ilçelere gönderilen memurların oradaki görevine başlamadan tekrar il merkezine dönmenin yollarını aradıklarını belirten Vali Süleyman Kamçı,  Vali Yardımcılarına ilçede memur alırken kaymakamlardan görüş almaları talimatını verdi.  Vali Kamçı, “Özellikle sağlık, milli eğitim gibi yoğun olan dairelerden memur alırken veya geçici görevlendirme yaparken kaymakamların görüşlerini alacağız.  Kaymakamların görüşlerini almadan bu tür işlemleri yapmayacağız. Bazen vali yardımcısı diyor ki, ‘bunları almazsak ilin hizmetleri aksar.  İl merkezindeki hizmetler aksamaz. Yerine başka birini buluruz. Hiç kimse vazgeçilmez değildir” diye konuştu.

“Doğanyol’a, Pütürge’ye gönderemiyoruz”

“Doğanyol, Pütürge gibi ilçelere adam yollayamıyoruz” diyen Vali Süleyman Kamçı, “Bu konuda hassas davranmanızı istiyorum.  İlçede çalışmalarının faydası olmayacaksa görevlendirme yapılabilir ama onun dışında bu tür işler geri çevrilecektir” ifadelerini kullandı.

Kaymakamlara ‘İlçenizdeki iş ve işlemler ile yatırımları yakından takip’ edin diyen Vali Kamçı, “Bazen bir şey soruyorum, ‘Benim haberim yoktu’ cevabı alıyorum.  Ben böyle bir mazereti kabul etmiyorum. Her şeyden haberiniz olacak” dedi.

Vali Süleyman Kamçı, daire müdürlerinden de resmi kurumlardan gelen yazıları takip etmelerini istedi.  Kamçı, kamu kurumlarının, Valilik, Bakanlıklar ve diğer resmi kurumlara yazacakları yazılarda, Valilik Yazışma Yönergesi'nde belirtilen kurulları dikkate almalarını istedi.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

c2

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Hacidodo (7 yıl önce)
    Admin dün valiye yorum yazmıştım. Gayette doğaldı. Hakeret ve küfür yoktu. Niye yayınlamadım. Bu eyyamcilikla senden bi halt olmaz. Sen gazeteci değil tenekesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat SEYHAN (7 yıl önce)
    Sayın valimiz görevlendirmelerden bahsederken kimin nasıl nereye gittiğini biliyorlar mı acaba. Veya kendisi kaç defa Doğanyol'a veya Pütürgeye gitmiş ulaşımı, hastanesi, konaklamasından haberi var mı. İl Müdürlerinin kendilerinden olmayan kişileri ihtiyaç fazlası adı altında oralara görevlendirirken görevlendirileni kaç defa dinlemiş herşey adil ve layıkıyla yapılsınki herkes işini yapsın talimat vermek kolay
    0
    0
    Yanıtla
  • YERELLİ (7 yıl önce)
    Sn. valim çok haklı. 60 yaşındayım. Bir gün sokağımda caddemde ve mahallemde ne valimi ve nede kaymakamımı göremedim. İlde ilçede o lüks odanızdan lüks aracınızdan bir çıkın size bağlı kurum ve kuruluşlarını çalışanlarını bir görün. Denetleyin. Arka taraflarını bir gezin. Halkın arasına katılın. Sizde bu milletin bir ferdisiniz değil mi? Kim çalışıyor kim kaytarıyor yerinde gözlerinizle bir görün. Çalışanı işini güzel yapanı TAKDİR edin. Yapmayana da hesabını sorun. Sebebini araştırın. Halamın kızı dayımın oğlu yerine işin ehli ve çalışanı kuruyun. Vatan çalışkan insanların omuzları üzerinde yükselecektir. Vatanını seven her kişi çok çalışmak durumundadır. Allah işini güzel yapanları sever…
    0
    0
    Yanıtla