SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Haberleri Var mı ki?"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:12:53
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya İl Genel Meclisi Nisan ayı toplantılarını tamamlarken, toplantının son gününde, kadın sorunlarının anket yapılarak ortaya çıkarılması konusundaki rapor ele alındı. 

İl Özel İdaresi Salonu’nda Naci Şavata başkanlığında toplanan İl Genel Meclisi, gündemindeki maddeleri görüştü.

Kadın Hakları ve Eşitlik Komisyonunda görüşülüp rapora bağlanan, son yıllarda kadın hakları ve eşitliği açısından çıkan bir dizi kanun ve yönetmelikler ile ilgili rapor okunup karara bağlandı.

İl Genel Meclisinde Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkan Vekili Mehmet Ali Doğan’ın Meclis Divanına sunduğu 08.03.2013 tarihli önergede, "Son yıllarda Kadın Hakları ve eşitliği açısından çıkan bir dizi kanun ve yönetmeliklerden kadınların haberleri ne kadar var ve kazandıkları haklarını biliyorlar mı? Eskiye nazaran olumlu bir değişiklik hissediyor ve yaşıyorlar mı? “ diye sormuştu.

İl Genel Meclisi Kadın Hakları ve Eşitlik Komisyonu ise önerge üzerinde yaptığı araştırmayı şöyle raporlaştırdı: 

“Kadın Hakları ve Eşitlik Komisyonu olarak yapılan araştırma sonucunda ise şunlar belirtildi: “Son yıllarda Kadın Hakları ve Eşitliği açısından çıkan bir dizi kanun ve yönetmeliklerden kadınların ne kadar haberlerinin olduğu ve şiddete maruz kalmalarının nedenleri konusunda gönüllü kadınların anket çalışmaları bitirilememiştir. Nisan ayında, anket çalışmaları neticelenip komisyonumuza teslim edilecektir. Komisyonumuz ise tekrar anket çalışmalarını değerlendirerek İl Genel Meclisine sunacaktır.”

Konuyla ilgili olarak görüşlerini dile getiren CHP Grup Başkan Vekili Mustafa Mengüç, televizyonlarda kamu spotu şeklinde yapılan yayınlara, kadın hakları konusunun da eklenmesi için tavsiye kararı alınmasını önerdi.

Adalet ve Kalkınma Partili üye Hasan Gögüs de, “Kadın öldürüldükten sonra adli tedbir alınır. Esas olan, öldürülmeden önce ise eğitim tedbirleri alınmalı. Her şeyin başı eğitimdir. Yoksa kanun çıkarmak çok da önemli değildir” dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkan Vekili Mehmet Ali Doğan ise, “Kadın hakları derken, aslında ayrım yapmadan insan hakları konusunda çalışmalar yapılmasını arzu ediyoruz” ifadelerini kullandı.

İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata da, Malatya’nın da içerisinde yer aldığı 16 il’in Kadın Dostu Kent olduğunu hatırlatarak, Kadın Dostu Kent kapsamında bazı faaliyetler yapıldığını dile getirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız