SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hac İçin 10 Bin 865 Başvuru

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'dan hac için 10 bin 865 başvurunun yapıldığı bildirildi.

Müftü Hacı Yusuf Gül'den alınan bilgiye göre, 25 Nisan - 6 Mayıs tarihleri arasında kabul edilen hac için 4 bin 274'ü yeni kayıt ve 6 bin 591'i de kayıt yenileme olmak üzere toplam 10 bin 865 kişi kutsal topraklara hac farizası için başvuru yaptı.

Başvuru yapanların Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından kuraya bilgisayar ortamında tabi tutulduktan sonra asıl ve yedek listenin açıklanacağı belirtildi.

Kayıt yenileyenlerin kayıt yenileme sayılarına göre çarpılıp, öyle kuraya katılacakları vurgulandı. 4.kez üst üste başvuranların 16 kez, 5.kez başvuranların ise 25 kez kuraya girmiş olacakları kaydedildi.

Bu yılki hac kontejanının henüz açıklanmadığı, ek kontenjanlarla birlikte muhtemelen bine yakın Malatya'ya kontenjan verilmesinin beklendiği ifade edildi.

Geçen yıl da bu yılki rakam civarında başvuru olduğu hatırlatılıp, 980 kişinin Malatya'dan kutsal topraklara hac için gittiği kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız