SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hac İçin Otobüsle Adana'ya!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatyalı hacı adayları, kafileler halinde hac farizası için yola çıkıyorlar. Siyasilerin sözlerine rağmen Malatya Erhaç Havaalanı uluslararası uçuşa açılmadığı için, hacı adayları otobüsle Adana'ya oradan da uçakla Suudi Arabistan'a gidiyorlar.

12. KAFİLE DE GİTTİ..
Malatya'dan kutsal topraklara giden 12. kafile hacı adayları, dualarla uğurlandı.

Malatya Şehirlerarası Otobüs Terminali'nden saat 24.00'te bir otobüsle Adana'ya giden hacı adayları, buradan uçakla Suudi Arabistan'a yola çıktı. Uğurlama töreninde konuşan Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, hacca gidenlerin yaşadığı heyecanın ayrı bir heyecan olduğunu belirterek, "Allah bana da hac nasip etsin ve bu heyecanı yaşayayım" dedi. Başkan Akın, dualarının hacı adayları için olduğunu belirterek, onlardan da kutsal topraklarda dua istediğini söyledi.

Müftü Vekili Mahmut Karatepe ise, dinimizde farz olan hac ibadetinin önemini anlatarak, "Yıllar önce karayoluyla daha meşakkatli ve heyecanlı olarak kutsal topraklara gidilirdi. Şimdi çok şükür imkanlar ve teknik gelişti, uçaklarla gidiliyor" diye konuştu.

Hac farizasının önemini anlatan Mahmut Karatepe, maddi imkanı olanların bu ibadeti ihmal etmemeleri gerektiğini dile getirerek, anlatılarak izah edilemeyecek, ancak yaşanarak anlaşılabilecek bu heyecanı yaşamalarını önerdi.
Bu arada, Malatya'dan son iki kafile olan 21. kafilenin 18 Aralık'ta saat 09.00'da, 25. kafilenin de 24 Aralık'ta saat 14.00'de karayoluyla otobüs terminalinden hareket edecekleri bildirildi.

Malatya'dan bu dönemde kutsal topraklara toplam bin 250 hacı adayı gitmiş olacak.

KONUŞULDU, SONUÇ ÇIKMADI..
Bu arada, hacı adaylarının Malatya'dan direkt Suudi Arabistan'a gidebilmeleri yolundaki talepler birkaç yıldır konuşulmasına ve siyasilerin bu konudaki sözlerine karşın herhangi bir gelişme olmadı.

Malatya Erhaç Havaalanı'nın, 1991'den bu yana uluslararası uçuş izninin olduğu belirtilirken, bu konuda bir düzenleme yapılmadığı, "söz veren" siyasilerin de gündeminden konu çıktığı için, Malatyalı hacı adayları, hac farizası için otobüslerle Gaziantep, Adana gibi illere gitmek zorunda kalıyorlar.

Malatya Erhaç Havaalanı'nda, geçmişte Malatyaspor'un UEFA Kupası'nda eşleştiği İsviçre'nin Basel takımının gelişi sırasında "uluslararası statülü" işlem yapılmış, yine 1999 yılında PKK ile ilgili konularda görüşülmekte olan Suriye Heyeti'nin, 2. Ordu Komutanlığı ile görüşmeye gelişlerinde de yine Erhaç'ta "uluslararası kapı" oluşturulmuş, heyetin tüm işlemleri burada gerçekleştirilmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız