SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hac Kapısı Elazığ!

A- A+ PAYLAŞ

Elazığ Havaalanı terminal ek binasının temeli Vali Muammer Erol, AKP Milletvekili Tahir Öztürk ve Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu'nun katıldığı bir törenle atıldı.

700 metrekarelik bir alana kurulacak olan ek binanın temel atma törenine Elazığ Valisi Muammer Erol, AKP Elazığ Milletvekili Tahir Öztürk, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Şekerdağ, daire müdürleri ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Daha önceden belirlenen programı nedeniyle törene katılamayan AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Necati Çetinkaya ise gönderdiği mesajda, tarım, eğitim, sağlık, ulaşım gibi alanlarda birçok çalışmalar yaptıklarını, bu hizmet kervanına havaalanı ek binasını katmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, bu hizmetlerin devamının geleceğini ifade etti.

Elazığ Havaalanı'nın terminal binasını büyütme ihalesini alan firma yetkilisi Yusuf Demirtaş, binayı en kısa zamanda tamamlayarak hizmete sunmanın gayretinde olacaklarını belirterek, "Ben bir Elazığlı olarak Elazığ'a böyle önemli bir hizmetin bir ucundan tutup gerçekleşmesine katkı sağlamaktan mutluluk duyuyorum. Biz yüklenici firma olarak Elazığ'a ve Elazığlıya bu hizmeti en erken şekilde teslim etmenin gayretinde olacağız. Hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Elazığ Havaalanı Müdürü Mehmet Kaya ise, 1940 yılından beri bölgeye hizmet veren Elazığ Havaalanı ile ilgili teknik bilgiler vererek şöyle konuştu:

"Daha önce 1720 metre uzunluğunda, 32 metre genişliğinde bir piste sahip olan havaalanımız şu anda 3 bin metre uzunluğunda, 45 metre genişliğinde bir piste sahiptir. Üç uçak kapasiteli bir apronumuz mevcut olup, havaalanımıza her türlü büyük özel uçaklar iniş-kalkış yapabilmektedir. Havaalanımıza günde üç İstanbul, bir Ankara seferi olmak üzere dört uçak gelmektedir. Havaalanımız 03 Nisan 2009 tarihinden itibaren dış hatlara açılmış olup, daha önce şehrin giriş kapısı olan havaalanımız şimdi ülkemizin
giriş kapısı haline getirilmiştir. Havaalanımızda bu yıl hac organizasyonu da gerçekleştirilecek olup, Elazığ, Malatya, Bingöl, Tunceli'den hacı adayları ilimizden seyahat edeceklerdir. Yolcu sayımız yaklaşık yüzde 250 civarında artmıştır. Temeli atılacak olan 700 metrekare alana sahip iç ve dış hat gelen yolcu salonumuzun hayırlı olmasını diler, emeği geçen herkese teşekkür ederim."

Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu da, havaalanlarının bir şehrin en güzide kapısı olduğunu ifade etti. Elazığ'a çok daha güzel hizmetlerin getirileceğine inandığını kaydeden Başkan Selmanoğlu, "Elazığ Havaalanı 1940 yılından beri hizmette olan ama maalesef bir türlü açılımını yapamayan, son yıllarda ise hükümetimizin ve değerli milletvekillerimizin başarılı çalışmaları neticesinde uluslararası bir piste sahip olan bir havaalanı. Bugün yolcuların daha güvenli, daha rahat bir şekilde seyahat etmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen bu ek bina temel atma töreninde bulunmak bizim için büyük bir mutluluk. Ben burayı çok iyi biliyorum. Çünkü Akçakiraz'da benim de 1970'li yıllarına dayanan ve o günlerde istimlakı düşünülen arazilerim var. Başta Sayın Başbakanımız olmak üzere, değerli bakanlarımız ve milletvekillerimizin büyük katkılarıyla inşallah Elazığ'da çok daha güzel işler yapılacak. Havaalanı bir şehrin en güzide kapısıdır" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından davetliler kesilen kurban eşliğinde Elazığ Havaalanı terminal ek binasının ilk harcını dökerek temelini attılar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız