SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hac Kayıtları Başladı

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:15:08
Hac Kayıtları Başladı
A- A+ PAYLAŞ

Hac kesin kayıtları başladı. Kesin kayıt, 4 Nisan akşamına kadar sürecek.

Malatya İl Müftülüğü Hac Birimi’ne başvuru yaparak kurada ismi çıkanlar, kesin kayıtlarını yaptırıyor. Malatya’dan bu yıl kutsal topraklara 447 kişinin gideceği belirtildi.

2014 yılı hac kurası 20 Mart 2014 Perşembe günü Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans Salonu’nda bilgisayar ortamında, basın ve kamuoyuna açık bir şekilde sadece 2007 yılında kayıtlı olup, 2013 yılına kadar kesintisiz kayıt yeniletenler arasından çekilmişti.

Suudi Arabistan makamlarınca Kabe ve çevresinde yapımı devam eden genişletme çalışmalarının henüz bitmediği, 2013 yılında uygulamaya konulan yüzde 20 kontenjan indiriminin 2014 yılında da devam edeceğinden dolayı 2014 yılında yeni müracaat alınmadı. 2007-2013 yılları arasında hac müracaatında bulunan ve 2013 yılı hac kurasına katılmasına rağmen hacca gidemeyen tüm hacı adaylarının kayıtları 2014 yılı için Başkanlık tarafından yenilendi. 2007 yılından itibaren kesintisiz olarak kayıt yaptıran kuraya katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız