SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Hacamat' Yaptırdılar

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:35:47
'Hacamat' Yaptırdılar
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Şampiyonasına hazırlanan Malatyalı hokeyciler yoğun antrenmanlar sonrasında kuru hacamat yaptırdılar. 

Anadolu Ateşi Spor Kulübü Başkanı Savaş Yılmaz, 18 yaş altı genç takımı ile uzun zamandır yoğun bir antrenman programı ile çalışmaları devam ettirdiklerini, bu yoğun çalışmalar sonrasında sporcuların yeterli beslenememeleri ve daha bir çok sebepten dolayı ister istemez sıkıntılar yaşandığını belirtti. Yılmaz, “Bu sıkıntıları en aza indirme adına neler yapabileceğimizi araştırırken Hacamat ile ilgili bilgiler ilgimi çekti ve bu konuda daha çok araştırma yaptım. Hacamat'ın Peygamberimizin (s.a.v)Ümmetine tavsiye ettiği bir sünnet olduğunu öğrendim. Vücuttan kirli kanın atılması olayını kendim ve bir kaç sporcuma ehil kişiler tarafından yaptırdım. Kuru Hacamatın sporcular üzerinde performansı arttırıcı bir çok katkısının olduğunu okudum. 2008 Pekin Olimpiyatları'nda dünyaca ünlü bir çok sporcunun olimpiyatlar öncesinde kuru hacamat yaptırarak kendilerini olimpiyata hazırladıklarını ve faydasını gördüklerini okuyunca kendi sporcularıma da kuru hacamat yapmaya karar verdim” ifadelerini kullandı.

Yılmaz, “Diyarbakır’da yapılacak olan 18 yaş altı açık alan Türkiye Şampiyonasına hazırlanan erkek takımım son yirmi gündür her gün sabah akşam çift antrenman programı sonrasında şampiyonaya üç gün kala Kuru Hacamat yaptırarak dinlenmeye aldık. Umut ediyorum bu uygulamamızın güzel sonuç vererek sporcularımızın performansını olumlu yönde etkileyecek ve çalışmalarımızın karşılığını Allah'ın izni ile başarılı bir şekilde dönerek alacağız inşallah” dedi.

Kulübün en genç milli sporcularından 15 yaşındaki İsmail Tan, “Hocamız böyle bir tedavinin bizlere iyi geleceği tavsiyesine uyarak kuru hacamat yaptırdık. Öncesinde tedirgin oluyor insan ama yaptırdıktan sonra sanki vücudumuzdan büyük bir yükün kalktığını hissettik tüm arkadaşlarımda aynı şeyleri söylediler inşallah maçlarda hocamızın bizden beklediği performansı gösteririz” diye ifade etti.

Milli Sporcu Musab Çağın da, “Kuru Hacamat yaptırdık ve dinlenmeye çekildik. Şuan da son bir aydır yaptığımız yoğun antrenmanların yorgunluğunu atarak Türkiye Şampiyonasına hazırlanıyoruz. Bu şampiyona bizim için çok önemli. Milli takım seçmesi olmasından dolayı bunun için çok güzel ve yoğun bir süreç geçirdik arkadaşlarım ve benim hedefim milli takıma yeniden girmek ve o formanın onurunu ve gururunu yaşamak ilimizi ve ülkemizi en güzel şekilde temsil etmek, bizleri bu hazırlık döneminde destekleyen ve emeği geçenlerden Allah razı olsun diyorum” ifadelerini kullandı.

HACAMAT NEDİR?

Hacamat İki omuz arasından, belden, kalp karşısından, bacaklardan, sırttan, başın arka tarafından veya vücudun herhangi bir yerinden tedavi maksadıyla şişe, bardak, veya boynuzla etle deri arasındaki kirli kanları, iltihapları, sarı suları aldırmaktır.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız