SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Hacca Malatya'dan Gidilecek'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Erhaç Havaalanının büyük uçakların iniş kalkışını mümkün kılacak olan pistinin yapımının erken bitirilmesi için yaptıkları görüşmelerden olumlu sonuç alındığını, "olağanüstü bir durum olmazsa" hacı adaylarının bu yıl Malatya'dan kutsal topraklara gidişlerine olanak sağlanacağını bildirdi.

Çalık'ın TBMM'deki sekreteryasından konuya ilişkin gönderilen basın bülteni şöyle:

"Malatya Erhaç Hava Meydanının Paralel Taksiyolunun piste dönüştürülmesi ile ilgili bilgiler veren Öznur Çalık, 24 Mart 2008 tarihinde, 20 milyon 818 bin TL sözleşme bedelle gerçekleştirilen ihalenin işin bitim tarihi olan 7 Kasım 2009 tarihinden önce tamamlanmasıyla ilgili Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğüne AK Parti Malatya Milletvekilleri olarak 4 Ağustos 2009 tarihinde bir ziyaret gerçekleştirdiklerini belirterek “Havaalanımızın Paralel Taksiyolunun piste dönüştürülmesi işinin 30 Eylül 2009 tarihinde sonuçlanması ile ilgili girişimlerimizden olumlu neticeler aldık. Sayın Ulaştırma Bakanımız ve DHMİ Genel Müdürümüzün de destekleriyle işin bitim tarihinden önce pistin yapımının tamamlanacağına inanıyoruz.” dedi.

Malatya Hava Meydanının Paralel Taksiyolunun piste dönüştürülmesi işinin Malatya’nın ulaşım ağı açısından son derece önemli olduğunu belirten Çalık “Malatya Havalimanından her gün 10-12 uçuş gerçekleşmektedir. Pistimizin tamamlanmasıyla bu sayı artacaktır. Daha önceki pistin LCN değerinin 50 olması sebebiyle daha fazla yolcu kapasiteli büyük uçakların piste iniş kalkış yapması mümkün olamıyordu. Ancak yeni pistimizin tamamlanmasıyla yeni pistin LCN değeri 75-100’e yükselecek. Bunun neticesinde de Havaalanımıza büyük uçakların iniş kalkışları mümkün olacaktır.” dedi.

Yeni gelişmeler doğrultusunda bir de müjde veren Öznur Çalık “Yeni Pistin tamamlanmasıyla Hacılarımızın Malatya’dan doğrudan uçak seyahati yapabilmelerine imkan sağlanacaktır. Bu konuyla ilgili THY Genel Müdür Yardımcısı Sayın Hamdi Topçu, Diyanet İşleri Başkanlığının bağlı olduğu Devlet Bakanımız Sayın Faruk Çelik ve DHMİ Genel Müdürümüz Sayın Orhan Birdal’la görüşmeler gerçekleştirdik. Bu görüşmeler neticesinde bu yıl ki Hac uçuşları, olağan üstü bir durum gerçekleşmezse, Malatya’dan yapılacaktır. Bu yıl 2009’da ilk kez Hacılarımızı Malatya’dan yolcu etme mutluluğunu hep birlikte yaşayacağız.” sözleriyle gelişmelerle ilgili bilgiler verdi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız