SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hacı Adayları Aşılandı

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:31:58
Hacı Adayları Aşılandı
A- A+ PAYLAŞ

Bu yıl Malatya’dan hac farizasını eda etmek üzere kutsal topraklara gidecek olan hacı adaylarına aşı yapıldı. 

Malatya Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonunda, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmada Diyanet İşleri Başkanlığı ve Acentalar aracılığı ile hacca gidecek tüm hacı adaylarına aşı yapıldı. Suudi Arabistan’ın sıcak ikliminden dolayı menenjit, çocuk felci ve başka hastalıklara yakalanma riskinin yüksek olduğu, bu amaçla aşılama çalışmasının gerekli olduğu dile getirildi.

Malatya İl Müftülüğü, Hac ve Umre Hizmetleri Şube Müdürü Hulusi Kayaduman, bu yıl Malatya’dan 480 hacı adayının kutsal topraklara gideceğini belirterek, hac mevsimi öncesi, hacı adaylarını düzenledikleri seminerlerle bilgilendirdiklerini ve hazırlıklarının son aşamaya geldiğini söyledi. Kayaduman, “Tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Hacı adaylarımızın aşıları yapıldı. Bu aşılar hacı adaylarımız için çok önemli. Tüm konularda her şeyin kuralına uygun olarak yapılması noktasında büyük bir titizlikle çalışıyoruz. Toplu bulunulan ortamlarda hastalıklar oluşabiliyor. Bu aşılar hacılarımızı değişik hastalıklara karşı koruyacak olan karma aşılardır. Hacı adaylarımızın bu sorunlarla karşılaşmaması için mutlaka aşı olmalarında fayda vardır” dedi.

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü personeli  Dr. Kübra Doğan ise, aşı çalışmaları sırasında hacılara sağlıkla ilgili bazı bilgilerde verdi. Dr. Doğan, hacıların yoğun ibadet temposu nedeniyle daha az dinlenme imkanı bulacaklarını belirterek, bu nedenle sağlık açısından dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunduğunu kaydetti. Doğan, “Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Mekke ve Medine’de kurulan hastanelerde ve bazı bölgelerde faaliyete sokulan sağlık ocaklarında genellikle acil ve en sık gereken ilaçlar bulunuyor. Ancak hastaların sürekli kullandığı ilaçların aynısı olmayabilir. Bu nedenle kronik hastalığı olan kişilerin, sürekli olarak kullandıkları ilaçlarını Türkiye’ye dönene kadar yanlarına almaları önem arz etmektedir. Yolculuk öncesinde gerekli aşılar olunmalıdır. Hac süresince sürekli olarak, alışa geldiğiniz günlük normal hayatınızdan çok daha fazla hareket halinde olmanız gerekecektir” diye konuştu.

TARİHLER DE BELLİ OLDU..

Malatya’dan kutsal topraklara gidecek hacı adaylarının kafile, uçuş tarih ve bilgilerinin belli oldu.

Alınan bilgiye göre, ilk kafile 1 Eylül Pasartesi günü saat 10,00’da Malatya şehirler arası otobüs terminalinden (MAŞTİ) otobüslerle hava alanına uğurlanacak. Bu kafilenin en kalabalık kafile olduğu belirtildi. Hacı adaylarının kafile ve uçuş bilgilerini, müftülük web sitesinden T. C. Kimlik numaraları ile sorgulama yapmak suretiyle öğrenebilecekler.

Malatya’dan kutsal topraklara bu dönemde 480 hacı adayı gidecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız