SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hacı Adaylarına Aşı Yapıldı

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:02:25
Hacı Adaylarına Aşı Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya’dan kutsal topraklara hac farizası için gideceklerin seminerlerinin devam ederken, hacı adaylarına aşı yapıldı.

Malatya Belediyesi Konferans Salonu’nda 10 Haziran günü başlayan hac seminerleri, hafta boyu 08:30 ile 11:45 saatleri arasında gerçekleştirildi.

Hafta boyu devam edecek hac eğitim seminerleri, Müftü Yardımcıları İhsan Mesut Akbaş, Hacı Mustafa Kılınç, Hac ve Umre İşleri Şube Müdürü Hulusi Kayaduman, Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü Abdülkerim Keleş ve Din Hizmetleri Uzmanı Fatime Geçici tarafından veriliyor.

Malatya Belediyesi Konferans Salonu’nda hacı adaylarına aşı uygulaması yapıldı. Aşıyla ilgili bilgi veren Doktor Deniz Akdeniz Topçu, “Menenjit ve oral polyo (çocuk felci) aşısı yapıyoruz. Suudi Arabistan’da görülebilecek hastalıklardan koruma amacıyla aşı yapıyoruz. Her sene uyguladığımız sistemle oral poly ve menenjit aşısı yapıyoruz” dedi.

Topçu, hacı adaylarına genel bir sağlık sorgulaması da yaptıklarını söyledi.

Kutsal topraklara gidecek olan bir hacı adayı, “Cenab-ı Allah bu yıl nasip etmesi nedeniyle hacca gideceğiz” diye konuştu.

Malatya’dan kutsal topraklara hac farizası için 770 kişinin gideceği bildirildi.

Yetkililer, bu yıl Kabe ve etrafında inşaat çalışmaları nedeniyle ek kontenjanın verilmesinin zor olduğu söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız