SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hacı Adaylarına Uğurlama

0
Güncellendi - 2018-08-09 18:06:34
Hacı Adaylarına Uğurlama
A- A+ PAYLAŞ

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen 2018 yılı hac organizasyonu kapsamında 188 hacı kutsal topraklara gitmek üzere Büyükşehir Belediyesi yanından yola çıktı. Düzenlenen uğurlama töreninde duygusal anlar yaşandı.

Hac ibadetlerini yerine getirmek için  Suudi Arabistan'a gidecek hacı adayları için Malatya Büyükşehir Belediyesi yanında uğurlama töreni düzenlendi.

Büyükşehir Belediye Binası yanında gerçekleştirilen törene, Büyükşehir Genel Sekreteri Metin Torun, Başkan Danışmanı Mehmet Güner, İl Müftüsü Ümit Çimen, Hacılar ile yakınları katıldı. Kutsal yoluculuğa çıkan Hacılara Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan kumanya paketi takdim edildi.

Belediye yanında gerçekleşen törende İl Müftüsü Ümit Çimen kısa bir konuşma yaptı. Hacı adayların mukaddes bir yolculuğa çıktığını belirten Çimen hac farizasını yerine getirirken yapılması gerekenler hakkında da bilgiler verdi. Hacı adayları salâvatlarla ve dualarla uğurladılar.

Hacı adayları ve yakınları mutluluk gözyaşları döktüler. Hacı adayı Necla İstek, “Çok mutluyum. Bu duygu anlatılmaz, bunu tarif edemem imkânsız. Allah isteyen herkese nasip etsin” dedi. İstek’in yakınları da “Hem sevinci hem de mutluluğu aynı anda yaşıyoruz. Allah herkese bu duyguyu yaşatsın” ifadelerini kullandılar.

Bir başka hacı adayı Hasan İlhan, “Orayı gidip yaşayacağız ki görelim gerçekten oranın atmosferi bambaşka. Ben daha önce o duyguyu tattım rabbim herkese nasip etsin. O erişilmez bir yer. Bütün Müminler gider inşallah” dedi.

En genç hacı adayı bu yıl Malatya’dan yola çıkıyor. Yasemin Hayta,”Çok mutluyuz. Çok güzel bir duygu. Rabbim isteyen herkese nasip etsin. 6 aylık kızım, ben, eşim ve görümcem ile gideceğiz. Anlatılmaz tarifi mümkün değil. Ancak yaşanılır.” şeklinde konuştu. 6 aylık Meryem Sena bebek, annesi, babası ve halası ile kutsal toprakların yolunu tuttu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız