SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hacı- Bacı Ortaklığına Son"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:16:25
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İnşaat Mühendisi ve Yerel Yönetimler Uzmanı Hakan İnci, seçim çalışmalarını sürdürüyor. Gündüz gerçekleştirdiği esnaf ziyaretlerinin ardından akşam saatlerinde de mahalle mitinglerinde Malatyalılarla buluşan İnci, Malatya’nın değişime hazır olduğunu söyledi. 

CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan İnci, yeni devlet hastanesi taksi durağını ziyaret ederek, taksicilerin sorunlarını dinledi. Taksi durağında su ve tuvalet olmadığını gören İnci, “Allah bize nasip ederse, taksicilerle ilgili bir çalışma yapacağız. İçinde su ve tuvalet bulunan modern taksi duraklarını hayat geçireceğiz” diye konuştu. 

PORGALI: HACI-BACI ORTAKLIĞINA SON VERECEĞİZ

CHP’li Hakan İnci, akşam saatlerinde ise Yeşilyurt ilçesine bağlı Yakınca kasabasında vatandaşlarla buluştu. Yakınca Meydanı’nda yapılan mitingde ilk olarak söz alan CHP Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Hulisi Porgalı, AKP’ye sert eleştirilerde bulundu. AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık ve AKP Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Hacı Uğur Polat’ı eleştiren Porgalı, “O belediye başkan adayı gelsin, gücü varsa burada, onları yanına almadan, milletvekillerini, bacılarını da yanına almadan, bacısının eteğinin altına girmeden, gelsin benim gibi aslan gibi burada konuşsun bakayım. Biz artık o hacı-bacı ortaklığına son vereceğiz” dedi. 

“BELEDİYE BAŞKANI OLARAK GELECEĞİM”

Daha sonra söz alan CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan İnci ise Yakınca’ya ikinci kez geldiğini belirterek, “Üçüncü gelişimde inşallah büyükşehir belediye başkanı olarak geleceğim. Çünkü seçimlere dört gün kala, artık ben bu seçimi kazanacağımı biliyorum. Bir şey kaldı, o da Allah’ın bana nasip etmesi, onun dışında her şeyi aştık. Tüm Türkiye gördü, başbakan gördü. CHP’nin Malatya mitinginden sonra bir daha başbakanın Malatya mitinginden bahsettiğini duydunuz mu? Hayır. Niye? Çünkü ona gerçek veriler gitti. Dediler ki ‘CHP sizden daha büyük bir miting yaptı ve hepsi Malatyalıydı, Malatya insanıydı oradaki insanlar. Sizinkiler gibi Elazığ’dan, Adıyaman’dan, Sivas’tan çakma Malatyalılar getirilmedi oraya. Oradakilerin hepsi orijinal Malatyalıydı” ifadelerini kaydetti. 

“AKP’NİN TEK RAKİBİ; HAKAN İNCİ”

30 Mart yerel seçimlerinin Malatya’nın kader seçimi olacağını vurgulayan CHP’li İnci, “Siz şu anda 13-14 yaşındaki çocuğunuzun geleceğine oy vereceksiniz. Bunu iyi düşünün. Düşünmeden oy vermeyin. Bakın şunu söylüyorum: Şu anda büyükşehirde AKP’nin karşısındaki tek güç Hakan İnci, başka rakipleri yok” diye konuştu. 

SANAYİDE..

CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan İnci,  CHP Battalgazi Belediye Başkan Adayı Avukat Kurtar Kaya ile de Yeni Sanayi Sitesi’ndeki esnafları  ziyaret etti. Esnafların sıcak ilgisiyle karşılanan CHP’li İnci ve Kaya, belediye başkanı seçildiklerinde sanayi esnafının sorunlarıyla yakından ilgileneceklerini söylediler. 

CHP Battalgazi İlçe Başkanı Abdulvahap Ayzabar, CHP Battalgazi Belediye Meclis Üyeliği 1. Sıra Adayı Okay Demirhan ve 2. Sıra Adayı Mehmet Vanlıoğlu ile bazı parti yöneticilerinin de katıldığı ziyaretle ilgili bir değerlendirme yapan CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan İnci, sanayinin önemli problemleri olduğunu söyledi. 

Sanayicilerin dükkanlara sığmadığını belirten CHP’li Hakan İnci, sözlerini şöyle sürdürdü: “Esnafların malzemeleri dışarıda bulunuyor. Daha önce keresteciler sitesini de gezmiştik, tomrukların dışarıda olduğunu gördük. Dükkanlar küçük olduğu için depolama alanlarına ihtiyaçları var. Sanayideki ikinci en önemli sorun güvenlik problemi. Sanayinin birçok çıkışı var ve giriş çıkışları kontrol edecek bir güvenlik sistemi yok. Esnaflar bundan da muzdarip. Doğalgaz buraya kadar gelmiş, ancak sanayi esnafına verilmemiş, kış aylarında insanlar halen yanık yağla ısınmaya çalışıyor. Çevre düzenlemesi, yolların durumu gibi sorunlar zaten rutin, onlara hiç değinmiyorum.”

Belediye başkanı seçildiğinde sorunların çözümü için esnafların talepleri doğrultusunda hareket edeceklerini belirten CHP’li Hakan İnci, “Biz gelirsek, sanayi esnaflarının isteklerine göre hareket edeceğiz. Eğer toplu olarak başka bir yere taşınmak istiyorlarsa onu inceleyeceğiz, yok eğer burada kalmak istiyorlarsa da dükkanlarının daha geniş olması için asma katları yapabilmeleri için tadilat projeleri yaptıracağız. Bu şekilde esnafımız ihtiyacını giderecek. Sanayi esnafı şunu bilmeli ki Hakan İnci onların sorunlarını çok iyi biliyor, çözümü yönünde de irade ortaya koyacak” diye konuştu. 

KAYA: ESNAFA YARDIMCI OLACAĞIZ 

Daha sonra konuşan CHP Battalgazi Belediye Başkan Adayı Kurtar Kaya ise sanayideki esnafların çoğunun Battalgazi sınırları içinde ikamet ettiğini hatırlatarak, “Onlar sorunlarını bize anlattılar. Biz Battalgazi Belediye Başkanı seçilirsek, esnafın taşınması yönünde bir iradesi olursa sanayinin Battalgazi sınırları içine taşınması konusunda yardımcı olacağız. Sanayinin Battalgazi sınırlarına taşınması bizim için büyük bir mutluluk olacaktır. Bu anlamda bize desteklerini sunan esnaflarımıza şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kaydetti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız