SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Hacı Başkan' Sürgünü mü?!

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:26:14
'Hacı Başkan' Sürgünü mü?!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi’nin büyükşehir statüsüne dönüştürülmesinden sonra, özerk bir yapı kazanarak genel müdürlük şeklinde teşkilatlanan Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi’nde  (MASKİ) Abone İşleri Daire Başkanı olarak görev yapan Mehmet Çolak’ın görevinden alındığı öğrenildi. Görevden alınan Mehmet Çolak’ın yerine, bu yılın Ocak ayında Malatya Belediyesi’nin SODES kapsamında yürüttüğü, 255 bin TL bütçeli bir projede usulsüz harcama yaptığı iddiasıyla başlatılan iç soruşturma sonucunda, görevinden ayrılan ve başka birimde görevlendirilen İsmail Güney’in getirileceği öne sürülüyor.

İddiaya göre, 6360 Sayılı ve 6 Aralık 2012 tarihli yasa ile büyükşehir statüsüne dönüştürülen illerde İl Özel İdareleri’nin tüzel kişiliğinin kaldırılmasından ve kurum personelinin belediyelere aktarılmasından sonra, Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı iken MASKİ Abone İşleri Daire Başkanlığı’na atanan Mehmet Çolak, bu daireye bağlı MASKİ ‘Kaçak Su Kullanımı Tespit Timi’nin Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın evinde kaçak su denetimi yaptığı ve tutanak tuttuğu gerekçesiyle görevinden alındığı öne sürüldü. 

Malatya Belediyesi kulislerinde konuşulanlara göre, MASKİ’nin genel müdürlük dahil tüm kilit noktalarına Kayseri’den getirilen ekip, Malatya’da yoğun şekilde kaçak su kullanıldığı iddiasıyla, özel bir ‘Kaçak Su Tespit Timi’ kurdu. Personeli, Kayseri ekibinin düzenlediği bir hizmet alım ihalesi ile kurulan Kaçak Su Tespit Timi, MASKİ Genel Müdürü Özgür Özdemir’in açıklamasına göre 4 ayda 1000 kaçak su kullanımı tespit etti ve bunlar hakkında tutanak tuttu. 

İddiaya göre ‘Kaçak Su Kullanımı Tespit Timi’nde yer alan personel, Yıldıztepe’de Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’a ait olduğu ileri sürülen bir evle ilgili olarak da tutanak tuttu, bu durum ilçe belediye başkanının tepkisine yolaçtı.

Bu iddiaların ardından, geçtiğimiz günlerde yapılan bir törende Malatya’da 4 ayda 1000 kaçak su kullanıcısının ortaya çıkarılmasını övünçle anlatan MASKİ Genel Müdürü Özgür Özdemir harekete geçerek Mehmet Çolak’a görevden alınacağını bildirdiği ileri sürüldü. Bu şifahi bildirimden sonra Çolak kısa süre sonra fiilen görevden alındı. Daha sonra da yeni görevlendirme yazısı yazıldı ve Mehmet Çolak, 657 Sayılı Devlet Memurları Yasası’nın kurum içi atamaları düzenleyen 76. Maddesi’ne dayanılarak “belediyecilerin sürgün yurdu” olarak da adlandırılan Hasırcı Köyü’ndeki Atıksu Arıtma Tesisi'ne gönderildi. 

Yerine, ‘Usulsüz harcama iddialarıyla’ muhatap olan İsmail Güney atanacak

Bu arada görevden alınan Mehmet Çolak’ın yerine, bu yılın Ocak ayında Malatya Belediyesi’nin SODES kapsamında yürüttüğü bir projede usulsüz harcama yaptığı iddiasıyla başlatılan iç soruşturma sonucunda, projeyi yöneten Strateji Geliştirme Müdürlüğü’ndeki müdürlük görevinden İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği birimine geçirilen  İsmail Güney’in getirileceği öğrenildi. 

İsmail Güney, SODES projesi kapsamında yürütülen 255 bin TL bütçeli ‘Nostalji Oyun Bahçemiz’  adlı projenin hesaplarının denetimi sonucunda usulsüz harcama tespit edildiğini öğrenince, kendisi görevden alınmadan istifa etmek istemiş, ancak bu isteği kabul edilmemiş ve soruşturma sonucunun beklemesi gerektiği belirtilmişti. İsmail Güney, soruşturma sonucunda ise, soruşturmacı Cumali Çelik’in hazırladığı rapor doğrultusunda tenzili rütbe ile bu görevinden ayrılmak zorunda kalmıştı.

Çakır’dan kısmi doğrulama: Tanınmış kişiler kontrolden rahatsız oldu

Söz konusu iddialara ilişkin sorularımızı yanıtlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, kayıp ve kaçak su kullanımına ilişkin MASKİ tarafından yapılan kontrollerde, Malatya kamuoyunca tanınan bazı isimlerin bu denetimlerden dolayı rahatsızlıklarını kendisine ilettiğini doğruladı. Ancak Mehmet Çolak’ın, ‘Kaçak Su Kullanımı Tespit Timi’nin ‘Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın evinde kaçak su kullanımı tespit edildiği ve tutanak tutulması’ nedeniyle görevden alındığına ilişkin iddiaların ise doğru olmadığını söyledi. 

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, aralarında Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ve bazı tanınmış kişilerin evlerinde kaçak su kullanımına ilişkin denetim yapılıp yapılmadığı yönündeki soruya şu cevabı verdi: “MASKİ, Malatya’da kayıp kaçak su kullanımına ilişkin yoğun denetimler yapıyor. Bu kapsamda, üniversiteden başlayarak Yıldıztepe, Venk, Çamurlu, Çöşnük, Villa Kent gibi birçok yerde denetimler yapıldı. Ayrım gözetilmeden bu denetimler yapıldı. Evleri denetlenen Malatya kamuoyunda tanınmış bazı isimler ilk başlarda ‘özellikle mi bizi denetliyorsunuz’ şeklinde şikâyet ve eleştirilerini beni de arayıp bildirdiler. Ama Yeşilyurt Belediye Başkanımız Sayın Hacı Uğur Polat’ın evinde kayıp kaçak tespit edildiği ve Mehmet Çolak’ın bu nedenle görevden alındığı söylemleri doğru değil” sözleriyle yanıt verdi. 

Usulsüz harcama nedeniyle 9 ay önce görevden aldığı İsmail Güney’i öve öve bitiremedi

Mehmet Çolak’ın bilgi ve tecrübesinden Malatya Belediyesi’nin yararlanacağını kaydeden Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Sayın Mehmet Çolak, bilgisinden tecrübesinden istifade edeceğimiz bir büyüğümüz. Görevden almadık. Görev alanını değiştirdik. Arıtma tesisine verdik” dedi.

“SODES Kapsamında yürütülen bir projede usulsüz harcama yapıldığı gerekçesiyle görevden aldığınız birini böylesine önemli bir göreve getirmeniz eski tasarrufunuzla çelişmiyor mu?” şeklindeki sorusuna ise Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 9 ay önce 255 bin TL bütçeli projede usulsüz harcama soruşturması nedeniyle görevden aldığı İsmail Güney’i öve öve bitiremedi. MASKİ Abone İşleri Daire Başkanlığı’nın bilgi işlem ve yazılım konusunda daha aktif personelin yer alması gereken bir birim olduğunu kaydeden Çakır “Bugüne kadar Malatya’da 10 bin sayaç değiştirildi. 50 bin sayaç takılacak. Bir o kadar sayaç daha yenilenecek. Dolayısıyla hem bilgisayar, bilişim ve yazılım konusunda hem de sahada daha aktif ve verimli olabilecek personelle bu işin yürütülmesi gerekiyor. Bu görev değişikliğinde herhangi bir kişiyi kayırmak veya kollamak için değil verimlilik ilkesini esas aldık” dedi. 

Kayserili Müdür, Malatyalı Müdürün elinden tutup personele tanıttı

Bu arada Mehmet Çolak’ın yerine atanacak olan İsmail Güney’in henüz resmi atama yazısı yazılmamasına karşın MASKİ Müdürü Özgür Özdemir tarafından MASKİ’ye götürülerek personele tanıştırıldığı öğrenildi.  

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız