SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hacı Bektaş Veli Vakfı'ndan Tepki

A- A+ PAYLAŞ

Papa 16. Benedict'in İslam Dini'ne yönelik sözlerine, Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı'ndan tepki geldi. Kamu Sen Malatya Temsilcisi Emin Göktaş da, papaya tepkilerini dile getirdi.

HACI BEKTAŞ VELİ VAKFI..
Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Hasan Meşeli, yaptığı yazılı açıklamada, Hristiyan Katolik dünyasının ruhani lideri Papa 16. Benedict'in Hz. Muhammed ve İslam Dini'ne yönelik sözlerine tepki gösterdi. Meşeli, "Papa 16. Benedict daha önce, 2004 yılında Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) alınmaması gerektiğini savunmuştur.

Amerika Birleşik Devletleri'nin 1 numaralı dostu olan Papa'nın, İsrail'in Filistin ve Lübnan'daki binlerce Müslüman'ın katledilmesine ses çıkarmaması, hangi din ve vicdanla izah edilebilir. Zira Papa, haçlı zihniyetinin hortlamasına yardım etmektedir. Türkiye'nin AB'ye girmemesi için bahaneler üretmektedir" ifadelerini kaydetti.

Dünya barışının tehlikeye sokulmaması için Papa'nın özür dilemesi gerektiğini bildiren Meşeli, "Papa 16. Benedict'i kınıyor ve özür dilemeye davet ediyoruz" dedi.

KAMU-SEN..
Kamu Sen Malatya Temsilcisi Emin Göktaş da, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, Papa 16. Benedick'in İslam Dini ve Hz.Muhammed'e karşı hakaretler içeren sözlerine bir tepki gösterip, "Bu zihniyet, tarihte kendi halkını kışkırtarak İslam'ı düşman görmesinden dolayı haçlı seferlerini başlatmıştır. Bugün ise "Allah katında hak din İslam'dır" ayetine tahammül edemeyen bir anlayıştır. Bunlar sürekli İslam ile savaşmayı bir görev olarak görmekte, mensuplarına bunu aşılamaktadırlar. Bu zihniyetle beraber olmak, diyalog içerisine girmek, birliktelik yapmak nasıl düşünülür? Bu durumu siz kamuoyunun takdirine sunuyorum"şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız