SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Hacı' Üniversite!

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cemil Çelik, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da düzenlenen "Uluslararası Yüksek Öğretim Fuarı"na katıldı.

Fuar ile ilgili olarak İnönü Üniversitesi'nden yayınlanan basın bülteni şöyle:

"İnönü Üniversitesi İlk Kez Uluslararası Yükseköğretim Fuarı’nda^.

26 – 29 Ocak 2010 tarihleri arasında Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da düzenlenen “Uluslararası Yükseköğretim Fuarı”na katılan Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik, son dönemde dünyanın farklı üniversiteleriyle gerçekleştirilen bilimsel işbirliği ilişkilerine yenilerini ekledi.

Dünyanın birçok ülkesinden 350 üniversitenin katıldığı fuara Türkiye’den üniversitemizle birlikte Bilkent, Bilgi, İzmir Ekonomi, Atatürk, Yıldız Teknik, İstanbul Teknik ve İstanbul Üniversiteleri katıldı.

Dış İlişkiler Birimimizden Öğr. Gör. Hulusi Binbaşıoğlu’nun da katıldığı Fuar’da, Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik, özellikle sağlık alanı başta olmak üzere birçok alanda gerek dünyanın farklı üniversiteleriyle gerekse Suudi Arabistan üniversiteleriyle işbirliği görüşmeleri yaptı.

Türkiye Cumhuriyeti Riyad Büyükelçisi Ahmet Muhtar Gün tarafından Türkiye’den katılan üniversitelerin Rektörleri ve temsilcilerine verilen resepsiyona da katılan heyetimiz, dört gün süren fuar boyunca yoğun bir ilgiyle karşılaştı. Üst düzeyde bir uluslararası fuara ilk defa katılan üniversitemizin gördüğü ilgi memnuniyet verici olarak değerlendirilirken İnönü Üniversitesi standı büyük ilgi gördü.

Fuarda yapılan görüşmeler, önümüzdeki dönemde gerçekleştirilmesi düşünülen uluslararası bilimsel çalışmalara hız kazandırırken üniversitemizin yabancı uyruklu öğrenci alımına ilişkin yapılacak düzenlemeler açısından da faydalı geçti.

Ayrıca Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik, Riyad ve Damman’daki üniversitelerde bulunan Türk kökenli bilim insanlarıyla da görüşerek bilimsel işbirliği çalışmalarına hız kazandırma ekseninde fikir alış verişlerinde bulundu."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız