SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hacıabdi Ne Düşünüyorsa O.."

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:07:00
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milltevekili Av. Bülent Tüfenkci, mahalle toplantıları ile vatandaşlarla bir araya geliyor.

Tüfenkci, AKP Battalgazi İlçe Teşkilatı’nın organize ettiği program kapsamında Battalgazi Haciabdi Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi.

Yoğun bir katılımın olduğu toplantıda ülke gündemine dair mahalleninin fikirlerine başvurmanın yanı sıra Battalgazi Belediye Başkan Yardımcıları ve Belediye Meclis Üyeleri de hazır bulunarak mahalleli ile hizmetler hakında istişarelerde bulundular.

Milletvekili Tüfenkci, konuşmasında artan terör olaylarına ve koalisyon görüşmelerine değinerek, ülke ve millet menfaati her çizginin üzerindedir dedi.

‘’HACİABDİ MAHALLESİ NE DÜŞÜNÜYORSA ONU DÜŞÜNÜYORUZ’’

AKP’nin 8 Haziran’dan bugüne ortak akıl ile hareket ettiğine dikkat çeken Tüfenkci, ‘’Bizler 7 Haziran’dan sonra toplumunun tüm kesimleri ile fikir ve eylem birliği içerisinde hareket ederek yol haritası oluşturmanın gayretiiçerisinde olduk. Kırmızı çizgimiz, önceliğimiz her daim milletimizin ve teşkilatlarımın görüşleri ile şekillendi. Bugün ise Türkiye’yi bir istikrarsızlık ve yönetilememezlik atmosferine sokmadan ciddi ve şeffaf bir şekilde hükümet kurma sürecini yürütüyoruz. Vatandaşlarımız bize tekrar seçime gidin diye oy vermedi. Sorumluluğumuzu ve yetkimizi sonuna kadar kullanarak bu süreci yürüteceğiz. Ancak tabanımızın ve teşkilatlarımızın görüşünü, isteğini de hiçbir zaman gözardı edemeyiz. Bugün Haciabdi Mahallesi’nde siz kardeşlerimizin CHP veya MHP ile koalisyon mu yoksa tekrar bir seçim mi olsun nokrasında görüşünüz ne ise bizim de görüşümüz odur. 

7 Haziran seçimin seçmenimizin yüzde 41 gibi büyük bir kısmı sandıkta AK Parti’den yana tercihte bulunduysa bunun siyaset ve yönetimde bir karşılığı olmalı. Bizler vatandaşlarımızın AK Parti’ye sunduğu bu desteği karşılıksız bırakacak bir koalisyonda olmayacağımızı herkesin bilmesi lazım. Bunun aksi tabanımıza saygısızlık olur’’ dedi.

Tüfenkci, AKP’nin tek başına iktidara gelememesini fırsat bilenler 7 Haziran sonrası harekete geçtiğine dikkat çekti.

Tüfenkci, terör olaylarına ve çözüm sürecine de değinerek, bizler en başından beri analar ağlamasın, fidanlarımız şehit olmasın diye elimizi taşın altına koyduk. Bütün gayretimiz ve çalışmalarımız terör örgütünün silahı bırakarak, Türkiye sınırlarından çekilmesi noktasında oldu. Bu konudaki samimi yaklaşımımız, adımlarımız muhalefet tarafından çok sert ve haksız eleştiriler ile karşılansa da son yıllardaki çatışmasızlık ortamı ile çok ciddi bir normalleşme ve gelişim yaşadık. Bunun kıymetini bilmeyenler er geç hesap verecektir. Bugün ise AK Parti’nin tek başına iktidara gelmemesini fırsat bilen hainler düğmeye bastılar. Bu hainlerin siyasi uzantıları HDP ise aldığı yüzde 13 oyu teröre peşkeş çekerek siyasi sonunu hazırlıyor ifadelerini kullandı. 

Konuşmalar sonrası soru cevap kısmına geçilerek vatandaşların talepleri ve görüşleri alındıktan sonra toplantı sona erdi. 

AKP Haciabdi Mahalle Başkanı Cumali Meşe’nin organize ettiği toplantıya Milletvekili Bülent Tüfenkci’nin yanı sıra Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı Abdulvahap Şerefhanlı, AKP İl Başkan Yardımcısı Nadir Çalık, İl Yönetim Kurulu üyelerinden Necmettin Karakaş ve Murat Bozdağ, AKP Battalgazi Gençlik Kolları Başkanı Burak Ergöç ve Belediye Meclis Üyesi Abuzer Altın katıldı. 

"KİRLİ TERÖRÜ BAŞLATAN PKK'NIN TA KENDİSİ.."

Bu arada, son zamanlarda artan terör saldırılarının sebebinin PKK olduğunu söyleyen AKP Malatya Milletvekili Av. Bülent Tüfenkci, “Kirli terörü başlatan ve kan akıtmaya başlayan PKK’nın ta kendisidir” dedi.

7 Haziran seçimleri sonrası tırmanan terör saldırılarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Tüfenkci, AKP’nin çözüm sürecini tek başına tüm zorluklara rağmen yürüttüğünü ve elini değil gövdesini taşın altına koyduğunu söyledi. Birçok kesimin karşı çıktığı bu süreçte siyasi bedelini de ödediklerini söyleyen Tüfenkci, “Bu sürecin başarıya ulaşması için elimizden gelen gayreti gösterdik ve her platformda bu sürecin başarılı olması için çaba sarf ettik” dedi.

7 Haziran genel seçimlerinden sonra HDP’nin barajı geçmesiyle birlikte PKK’nın çözüm sürecini noktalama adına birtakım eylemlere imza attığını ifade eden Tüfenkci, bunun provasının ise 6-7 Ekim Kobani olaylarında denendiğini söyledi. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Kobani’den gelen herkese kucak açtığını ve yardımına koştuğunu belirten Tüfenkci, “Ama bunlar Kobani’yi bahane ederek Suriye’deki iç karışıklığı Türkiye’ye adapte etmeye çalıştılar. Birtakım kirli örgütlerle de iş birliği yaparak sözde bir blok oluşturdular ve 7 Haziran’dan sonra da barajları bahane ederek artık ateşkesin sona erdiğini ifade edip hemen akabinde şantiyeleri basıp araçları yaktılar” diye konuştu.

Suruç’ta 32 kişinin öldüğü bombalı saldırının da provoke edilerek, 2 polisin uykuda şehit edilmesinden sonra saldırıların arttırıldığını belirten Tüfenkci, “Tabi devletimiz de eli kolu bağlı oturamaz. Bu saldırılar karşısında büyük bir kesimin yürekleri yandı. Barışı isteyen, demokrasiyi ve insan hak ve özgürlükleri isteyen herkesin bu acıya cevap vermek gerektiğini belirtip bu teröristlerin istediği gibi Türkiye topraklarında at oynatmasına izin verilmemesi gerektiğini ifade edilerek adeta devleti operasyon yapmaya zorladılar. Ve hemen akabinde Kandil bombalandı ve gerekli cevaplar verildi. Ama teröristler de kalleşçe ve haince saldırılarına devam etti” dedi.

Bazı kesimlerin TSK’nın operasyonlarda boş dağları bombaladığı iddialarına da değinen Tüfenkci, “Daha önceki AK Parti iktidarlarından önce yapılan operasyonları zannediyorlar. Bugün eğer HDP ve PKK bu denli bağırıyorsa bu denli feryat ediyorsa bu denli Avrupa ABD ve dünyayı ayağa kaldırmaya çalışıyorsa eğer operasyonların boş dağlara yapılmadığını ve noktasal olarak yapıldığını TSK’nın internet sitesinden görebilirler” diye konuştu.

Bu mücadelenin ne hükümet ile PKK arasında nede Kürt ile Türk halkları arasında olmadığını vurgulayan Milletvekili Tüfenkci, “Bu mücadele Marksist ve Leninist bir örgüt olan PKK ile Türkiye Cumhuriyeti arasında yapılan bir mücadeledir. Bu vatanın korunması, devletin korunması noktasında her bir ferdin bu vatanda sahiplenmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

AKP ile CHP arasında yürütülen koalisyon görüşmeleri hakkında da konuşan Tüfenkci, görüşmelerin rayında gittiğini belirterek “Daha önce heyetler arasında yapılan görüşmeler raporlandıktan sonra genel başkanlar düzeyinde devam etti. Perşembe veya Cuma günü yapılacak liderler arasındaki ikinci toplantıda artık koalisyonun şekillenmesi ve nokta konulması bekleniyor” dedi.

13 yıllık tek başına iktidar döneminden sonra koalisyon hükümetinin kolay olmayacağını belirten Tüfenkci, koalisyon hükümetlerinin daha ağır yürüdüğünü bildiklerini ve tek başına iktidarların hızını yakalayamayacaklarını söyledi. Ancak AKP olarak hükümetin kurulması için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ifade eden Tüfenkci, “Ülkeyi hükümetsiz bırakmamak adına görüşmelerimiz sürüyor. Ama olmasa da yine sineyi millete dönüp yeni bir yol çizmesini isteyeceğiz” diye konuştu.

7 Haziran seçimleri sonrasında masada her zaman erken seçimin daha güçlü bir ihtimal olarak durduğunu ifade eden Tüfenkci, “Ama bizler hükümeti kurma adına AK Parti olarak samimi bir şekilde çalışıyoruz. Olmazsa da yapacak bir şey yok. Biz milletin iradesine saygılıyız, milletin sandıkta verdiği karar doğrultusunda elimizden geleni yaptık ama olmuyorsa da millete diyeceğiz ki yeni bir karar verin” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız