SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Haçovalılar Buluştu

A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt İlçesi Atalar (Haçova) köylüleri, İzmir ve Malatya’da toplandılar.

MALATYA’DA..
Merkezi İstanbul’da bulunan Malatya Atalar (Haçova) Köyü Kültür ve Dayanışma Vakfı (MATAV) tarafından düzenlenen dayanışma gecesi Haçovalıları bir araya getirdi.

Hafta sonunda Altın Kayısı Otelinde gerçekleştirilen dayanışma gecesine Vali Halil İbrahim Daşöz, CHP Milletvekili Mevlut Aslanoğlu, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mesut Parlak, Yeşilyurt kaymakamı Erkan Bulgan, CHP İl başkanı Celal Berktaş, Malatya Eğitim Vakfı (MEV)Genel başkanı Şaban Taçyıldız, Yeşilyurt eski kaymakamı Serdar Cehveroğlu, Vakfın yönetim kurulu ve üyeleri ile çok sayıda Haçovalı katıldı.

Dayanışma gecesi; Atalar Köyü’nün ekonomik gelişiminin yanı sıra ülkenin değişik yerlerinde ve yurtdışında yaşayan köylüler arasında yardımlaşma ve dayanışmanın öneminin vurgulandığı konuşmalardan sonra yöreye özgü müziklerin icra edilmesi ve halk oyunları gösterisinden sonra sona erdi. (İlk 2 fotoğraf Malatya'daki geceden)

İZMİR’DE..
Bu arada İzmir'de geleneksel hale gelen Haçovalılar, birlik, beraberlik ve dayanışma gecesi Tepekule Kongre ve Sergi Merkezinde yapıldı. Geceye çok sayıda Haçovalının yanı sıra, İstanbul, Mersin ve Malatya’dan gelen davetlilerde hazır bulundu. Geceye, İzmir protokolü dışında, Belediye Başkan Yardımcıları, Malatyalı İşadamları Derneği, Narlıdere, Bornova ve Çiğli ilçelerinde faaliyet gösteren Malatyalılar Kültür ve Dayanışma Derneklerinin yöneticileri de katıldı.

Gecenin açış konuşmasını yapan, Ülkü Öztorun, şimdiki adı Atalar olan Haçova’nın tarihinden bahsederek, geleneksel hale gelen bu tür birlik beraberlik ve dayanışma faaliyetlerine bundan sonrada devam edeceklerini belirtti.

Geceye çok sayıda siyasetçi de ilgi gösterdi. Geceye davetli olduğu halde katılamayan CHP Genel başkanı Deniz Baykal ve çok sayıda İzmir Milletvekili gönderdikleri mesajla başarılar diledi.

Malatya’dan gelen sanatçı İrfan Yılmaz’ın verdiği konser büyük ilgi gördü. Malatya yöresi oyun havalarıyla devam eden gecenin sonunda derneğe katkısı olan kişilere İzmir Vali Yardımcısı Fahri Aykırı tarafından plaket verildi. (Son 2 fotoğraf İzmir'den)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız