SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hadi Amca'yı Kaybettik..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın "simge" insanlarından, "vefa" adamı, "Hadi Amca"yı kaybettik. Bir süredir hasta olan ve Çarşamba gecesi rahatsızlanan 80 yaşındaki Çekirdek, kaldırıldığı Turgut Özal Tıp Merkezi'nde 23.30 sıralarında vefat etti..

50 yılı aşkın bir süredir Hamidiye Mahallesi Muhtarlığı görevini sürdüren, Malatya'nın sosyal ve kültürel yaşamının en önde gelen "simge" isimlerinden Çekirdek, bir süredir hastaydı. Hastalığına rağmen, birçok etkinlikte yeralma alışkanlığını sürdüren, en son da Ramazan ayının ilk günü Kitap Fuarı ve İftar Çadırı'nın açılış törenine il yöneticileriyle birlikte katılan Çekirdek'in, Çarşamba gecesi evinde fenalaştığı, yakınları tarafından kaldırıldığı Turgut Özal Tıp Merkezi'nde yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadığı bildirildi.

Merhum Cengiz Çekirdek ile Diş Hekimi Şahin Çekirdek'in babaları olan Abdulhadi Çekirdek, merhum eşinin 1954 yılında vefatından sonra, Malatya'nın adeta "cenaze işleri"ni üstlenmiş, her birini defterine kaydettiği 27 binin üzerinde kişinin defnini bizzat gerçekleştirmiş ve bu özelliği nedeniyle, yaygın basında sık sık haber konusu olmuştu.

Çekirdek'in adı, "Allah rızası için" yaptığı cenaze hizmetleri nedeniyle, Belediye Meclisi tarafından Şehir Mezarlığı'nın bulunduğu semtteki mezarlık dönüş kavşağına verilmişti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucularından İsmet İnönü'yle de akrabalığı bulunan, merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın "arkadaşım" dediği Abdulhadi Çekirdek'in cenazesinin, 20 Eylül Perşembe günü Yeni Camii'de ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Şehir Mezarlığı'nda toprağa verileceği öğrenildi.

Cenaze töreni için Yeni Camii çevresinde Valilik ve Belediyece gerekli önlemlerin alınacağı, trafik düzenlemeleri yapılacağı haber alındı.

AKIN PROGRAMINI YARIDA KESTİ..
Öte yandan, Belediyeler Birliği toplantısı için Ankara'da bulunan Belediye Başkanı Cemal Akın'ın, Abdulhadi Çekirdek'in vefat haberini öğrenince, programını yarıda kestiği ve karayoluyla Malatya'ya hareket ettiği bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız